Musiikki motivoi juoksijoita

Spotifyn mukaan yli 60% juoksijoista kokee musiikin auttavan heitä juoksemaan kovempaa ja pidempään. Spotify Running -toiminnon käyttäjät ovat juosseet viimeisen seitsemän kuukauden aikana yli 55 miljoonaa kilometriä, mikä vastaa maailman ympäri juoksemista 1,386 kertaa.
Suomessa suosituin juoksukappale vuonna 2015 oli Calvin Harrisin Blame.

7. tammikuuta on vuoden suosituin treenipäivä Spotifyn treenilistojen striimauskertojen perusteella. Spotify paljastaa maailman suosituimmat juoksubiisit vuodelta 2015. Suomessa juoksijoita parempiin suorituksiin motivoivat muun muassa Calvin Harrisin Blame, Beyoncén 7/11 ja Britney Spearsin Work Bitch.

Suomen suosituimmat juoksubiisit 2015

1.     Calvin Harris – Blame
2.     Beyoncé – 7/11
3.     Britney Spears – Work B**ch
4.     Afrojack Remix Radio – Nothing Really Matters
5.     Mr. Probz – Edit
6.     Martin Garrix – Don’t Look Down
7.     DJ Snake, Lil Jon – Turn Down for What
8.     Calvin Harris – Summer
9.     Pitbull – Fireball
10.  Steve Aoki – Born To Get Wild

Maailmanlaajuisesti suosituin juoksubiisi on Beyoncén “Run the World (Girls)”, jota seuraa Sian “Chandelier” ja Mark Ronsonin “Uptown Funk”. Seitsemän kymmenestä suosituimmasta juoksubiisistä on naisartistien tuotantoa ja artistit vaihtelevat aina tämän hetken hittiartisteista Missy Elliottiin ja TLC:n.

Maailmanlaajuisesti suosituimmat juoksubiisit

1.     Beyoncé – “Run the World (Girls)”
2.     Sia – “Chandelier”
3.     Mark Ronson – “Uptown Funk”
4.     Wiz Khalifa – “See You Again” (feat. Charlie Puth)
5.     Beyoncé – “7/11”
6.     Kelly Clarkson – “Heartbeat Song”
7.     Missy Elliott – “Work It”
8.     TLC – “No Scrubs”
9.     Rihanna – “Bitch Better Have My Money”
10.  Calvin Harris – “Feel So Close”

Jos uuden vuoden lupauksesi on päästä kuntoon, musiikki voi auttaa saavuttamaan tämän tavoitteen. Spotifyn teettämän kyselyn mukaan yli 60% juoksijoista kertoo musiikin auttavan juoksemaan kovempaa sekä pidempään. Musiikki motivoikin paremmin kuin treenikaveri, personal trainer, hyvä sää tai uudet treenivaatteet.

Helppo tapa treenata juoksemista on Spotify Running -toiminto – ala vain juosta ja  toiminnon sensorit laskevat juoksutahtisi tarjoten siihen ja makuusi sopivaa musiikkia. Toukokuussa lanseeratussa toiminnossa on kuunneltu musiikkia jo yli 5 miljoonaa tuntia, ja musiikin tahtiin on juostu jo yli 55 miljoonaa kilometriä – etäisyys, joka vastaa maapallon ympäri juoksemista 1,386 kertaa.

Spotify Running Originals -listan kappaleet on suunniteltu juoksemiseen ja käyttäjän juoksurytmiin sopivaksi. Lista sopii eri tasoisille juoksijoille.

Katso myös

Pahoinpitelyistä epäillyt yhä nuorempia

Pahoinpitelyistä epäillyn yleisin ikä on laskenut edellisen kolmen vuoden aikana selvästi aiemmasta. Vuosina 2021–2023 epäillyn …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x