Uutisotsikot
Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka. (Kuva: Laura Kotila, valtioneuvoston kanslia.)

Riippumaton media on demokratian perustekijä

Euroopan komissio julkaisi 16.9.2022 ehdotuksen median vapaussäädökseksi (Media Freedom Act, MFA). Säädöksen tavoitteena on yhtenäistää EU-jäsenmaiden media-alan sääntelyä sisämarkkinoiden toiminnan tehostamiseksi ja median vapauden edistämiseksi.

– Vastuullinen ja riippumaton media ovat demokraattisen yhteiskunnan perustekijöitä. Median vapaussäädös pyrkii varmistamaan riippumattoman median toimintaedellytykset koko EU:n alueella, liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka sanoo.

Suomi tukee komission työtä sananvapauden parantamiseksi. Suomen näkökulmasta vapaa ja luotettava media tukee demokratiaa erityisesti nykyisessä kansainvälisen politiikan tilanteessa. Suomi kannattaa median vapaussäädöksen tavoitteita edistää median vapautta sekä mediamarkkinoiden toimivuutta EU-alueella.

Suomessa mediasääntelyssä korostetaan erityisesti median itsesääntelyä. Esimerkiksi Julkisen sanan neuvosto on tärkeässä asemassa itsesääntelyelimenä. Suomi pyrkii vaikuttamaan median EU-sääntelyyn niin, että Suomessa maailman mittakaavalla vapaan median toimintaa ei hankaloiteta liiallisella sääntelyllä.

– Ammattimaisen median toimintaan ei pidä puuttua, mutta toimintaedellytysten puutteita pitää korjata. Tiedotusvälineiden keskittymistä on seurattava, moniäänisyys on suomalaisen demokratian tae, sanoo ministeri Harakka.

Katso myös

Suomea käännetään kestävän kasvun uralle

Pääministeri Petteri Orpon hallitus on ensimmäisessä budjettiriihessään päättänyt ratkaisuista, joilla Suomea lähdetään kääntämään kestävän kasvun …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x