Uutisotsikot

Valitse hoitopaikkasi – hoitopaikanvalinta.fi

Julkisen terveydenhuollon asiakkaana voit valita hoitopaikkasi, kun tarvitset kiireetöntä hoitoa. Voit valita terveyskeskuksesi koko Suomen alueelta. Yhdessä lääkärisi kanssa voit valita, missä erikoissairaanhoidon yksikössä haluat saada hoitoa. Voit myös valita sinua hoitavan terveydenhuollon ammattihenkilön.

Hoitopaikanvalinta.fi-verkkopalvelu on tietopaketti terveydenhuollon valinnanvapaudesta. Sivusto tarjoaa tietoa potilaan mahdollisuuksista ja oikeuksista käyttää terveyspalveluja Suomessa ja ulkomailla. Samalla kerrotaan asiakasmaksuista, hoitokustannuksista ja korvauksista. Palvelun toteuttaa Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Kansaneläkelaitoksen sekä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa.

Potilaan valinnanvapaudesta selkeästi ja ymmärrettävästi

– Avasimme verkkopalvelun syyskuun lopussa, ja nyt voimme tarjota samat sisällöt myös ruotsiksi ja englanniksi, sanoo yhteyspisteen päällikkö Noora Heinonen. – Tavoitteena on, että käyttäjät saavat terveydenhuollon valinnanvapauteen liittyvää tietoa helposti, ymmärrettävästi ja selkeällä kielellä. Toivon, että laajenevan kielivalikoiman ansiosta yhä useampi asiakkaamme löytää sivuston ja hyödyntää sen tietoja.

Verkkopalvelun kielivalikoima laajenee

Hoitopaikanvalinta.fi-verkkopalvelun koko sisältö on nyt käytettävissä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Tämän vuoden aikana sivusto julkaistaan myös selkokielellä ja sen tietosisällöistä tehdään viittomakieliset videot. Kielivalikoima laajenee kattamaan myös muita Suomessa paljon puhuttuja kieliä.

www.hoitopaikanvalinta.fi -suomeksi, ruotsiksi www.vardenhetsval.fi sekä englanniksi www.choosehealthcare.fi.

Katso myös

Sadekelit saapuvat – tarkista renkaiden kunto

Märillä teillä ja erityisesti kovalla sateella vesiliirtoon joutuminen on liikenteessä merkittävä riski. Kun renkaan pintakuvio …