Eduskuntavaalit 2023 toimitetaan sunnuntaina 2.4.

Tiedot huhtikuun eduskuntavaalien ennakkoäänestyspaikoista löytyvät oikeusministeriön vaalisivuilta vaalit.fi. Sivuilta voi tarkistaa ennakkoäänestyspaikkojen osoitteet ja aukioloajat kotimaassa sekä ulkomailla.

Eduskuntavaalit toimitetaan sunnuntaina 2.4.2023. Ennakkoäänestysaika on kotimaassa 22.-28.3.2023 ja ulkomailla 22.-25.3.2023.

Eduskuntavaaleissa on kotimaassa yhteensä 958 yleistä ennakkoäänestyspaikkaa. Ennakkoäänestyspaikat ovat pääosin kunnantaloilla, kirjastoissa tai kauppakeskuksissa. Ulkomailla ennakkoäänestyspaikkoja on 86 eri valtiossa yhteensä 217 toimipaikassa. Osa ennakkoäänestyspaikoista on avoinna vain joinakin ennakkoäänestyspäivinä.

Ennakkoäänestysaikana ja vaalipäivänä ulkomailla oleskelevat äänioikeutetut voivat ennakkoäänestää myös kirjeitse ulkomailta. Ohjeet kirjeäänestykseen löytyvät oikeusministeriön vaalisivuilta.

Vaalipäivän äänestyspaikkoja tulevissa vaaleissa on 1808. Kunnat tiedottavat äänestyspaikoistaan myös itse.

Katso myös

Puolustusvoimille panssaroituja 6×6-miehistönkuljetusajoneuvoja

Puolustusministeri Antti Kaikkonen on valtuuttanut Puolustusvoimat hankkimaan panssaroituja 6×6-miehistönkuljetusajoneuvoja Patrialta. Maavoimille hankitaan 91 kpl panssaroituja …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x