Mercedes-Benz S Cabriolet paluu

Nelipaikkainen Mercedes-Benz S Cabriolet jatkaa S-sarjan vaativaa avoautoperinnettä, jota edellisen kerran edustivat mallisarjojen 111 ja 112 cabrioletit vuosina 1961–1971. Vaikka ensiesittelyjen välissä on 44 vuotta, niin uusikin malli erottautuu vertaistensa joukosta eksklusiivisella muotoilulla, hienoimmilla materiaaleilla ja huipputeknologialla.

– 44 vuoden jälkeen voimme taas tarjota merkkimme ystäville S-sarjan avoautoversion. Haluamme varmistaa asiakkaillemme yksilöllisen ja ajattoman ylellisen ajokokemuksen. Mercedes-Benzin myyntijohtaja Ola Källenius linjaa.

– Herkällä ja pelkistetyllä muotoilullaan uusi S-sarjan Cabriolet on yksi kauneimmista ja ylellisimmistä S-sarjan autoista koskaan, Daimler AG:n muotoilujohtaja Gorden Wagener lisää.

Sisältä kuin huvijahti

Mercedes-Benzin S-sarjan Cabrioletin mitat ovat (pituus/leveys/korkeus): 5027/1899/1417 milliä. Sen läheisin sukulainen S-sarjassa on S-Coupé, sillä mallien koriosista yhteisiä on noin 60 prosenttia. Matkustamon ja tavaratilan välinen seinä on alumiinia ja magnesiumia. Korin takaosa on kokonaan alumiinia. Kevytmetallien osuus auton rungosta on noin 50 prosenttia. Ilmanvastuskertoimen Cd-arvo on 0.29, joka on tässä segmentissä uusi ennätys.

Suljettu katto korostaa S-Cabrioletin voimakkaan coupémaista ulkonäköä. Kolmikerroksinen, akustisesti vaimennettu katto on saatavana mustana, tumman sinisenä, beigenä sekä tumman punaisena. Katon avaus ja sulkeminen kestää noin 20 sekuntia ja on mahdollista auton liikkuessakin 60 km/h nopeuteen saakka. Kauko-ohjauksen avulla avaaminen ja sulkeminen onnistuvat myös auton ulkopuolelta. Katon lisäksi huomio kiinnittyy mustaan timanttikuvioiseen jäähdyttimen säleikköön, jonka keskilamelli on hopeanvärinen ja siinä kromilistat. ILS-valojärjestelmän led-suuntavalot ja huomiovalot on lisävarusteena saatavissa Swarovski-kristallein koristeltuna.

Mercedes-Benz S-Klasse Cabrio ( A 217 ) 2015S-Cabrioletin matkustamo on juuri niin ylellinen kuin tässä laatuluokassa voi odottaakin. Suunnittelun pyrkimyksenä on ollut luoda kaikille neljälle istumapaikalle ylellisen käsityömäinen, huvijahtimainen tunnelma ja ympäristö. Säätimissä on käytetty aitoa metallia tai kromioptiikkaa, verhoilussa puolestaan nahkaa tai nappanahkaa. Sisävärikonsepteja on kuusi, joista yksi on merihenkinen syvänmerensinisen ja posliininvalkoisen yhdistelmä.

Tavoitteena maailman mukavin avoauto ajaa ja omistaa

Mercedes-Benz halusi toteuttaa uutuusmallissa vaativan tavoitteen, S-sarjan Cabrioletin piti olla maailman mukavin avoauto ajaa – myös katto alhaalla. Tämän varmistavat automaattinen Aircap-tuulisuojain, kaulaa ja niskaa lämmittävä Airscarf-ilmahuivi sekä ovien erikoistiivisteet ja kaksikerroksinen lasitus. Myös takaikkuna on lasia. Avattaessa katto taittuu tavaratilaan ja peittyy sähkötoimisella kannella, jolloin muu osa tavaratilasta jää vapaaksi matkatavaroita varten.

Täysautomaatti-ilmastointi säätää lämpötilaa kuljettajalle ja matkustajalle itsenäisesti sen mukaisesti, onko katto auki vai kiinni. Matkustamon ilman lämpötilaa ja puhalluksen voimaa seurataan 12 tunnistimen ja 18 säätömoottorin avulla. Anturit mittaavat myös auringon lämpösäteilyä, ilman laatua, epäpuhtauksia ja kosteutta. Valinnaisvarusteena saatava lämpömukavuuspaketti sisältää lämmitettävän keskikyynärnojan, ovien kyynärnojat sekä monitoimiohjauspyörän. Saatavana on myös Air-Balance-paketti, jossa sisäilmaa hajustetaan miedoilla tuoksuilla ja puhdistetaan ionisoimalla. Uusi tuoksu S-Cabrioletia varten on Pacific Mood.Mercedes-Benz S-Klasse Cabrio ( A 217 ) 2015

Ennen näkemätön turvallisuuden taso, turvakaaret laukeavat kaasulla

S 500 Cabrioletin V8-moottori tuottaa 335 kW (455 hv) tehon ja 700 Nm/1800 rpm väännön. Yhdistetty kulutus on 8,5 l/100 km, ja CO2-päästöt 199 g/km. Voimalinjassa käytetään 9G-Tronic-automaattivaihteistoa. Vakiovarusteena autossa on Airmatic-ilmajousitus, jota voidaan säätää sekä mukavuus- että urheilupainotteisesti.

Vakiovarusteena oleva Collision Prevention Assist Plus –törmäyksenestoavustin jarruttaa autoa autonomisesti vielä yli 100 kilometrin nopeudessa ja lievittää siten peräänajon seurauksia. Järjestelmä myös jarruttaa autoa 50 km/h nopeuksiin saakka, jos edessä on paikallaan seisova ajoneuvo, ja voi estää muut peräänajokolarit aina 40 km/h nopeuteen saakka.

Pyörähdyskolareissa S-Cabrioletin turvajärjestelmä toimii välittömästi. Mikäli auto on vaarassa pyörähtää katolleen, takaistuinten pääntukien takana olevat turvakaaret ponnahtavat esiin välittömästi suojaamaan ohjaamoa muodonmuutoksilta. Turvakaarien laukaisussa on aiemmin käytetty jousia, mutta nyt Mercedes-Benz hyödyntää tehtävässä ensimmäistä kertaa pyroteknistä ratkaisua eli kaasugeneraattorin tuottamaa laukaisuvoimaa.

S-sarjan sedanin ja Coupén tapaan S-Cabrioletiin on saatavana joukko huippunykyaikaisia turvavarusteita kuten kuten Pre-Safe-jarrut sisältäen jalankulkijatunnistuksen, Distronic Plus sisältäen ohjausavustimen ja Stop&Go Pilotin, BAS Plus –hätäjarruavustin ja risteysavustin, aktiivinen kaista-avustin, aktiiviset kaukovalot sekä pimeänäköavustin Night View Assist Plus.

AMG-versio ei jätä kylmäksi

AMG S 63 4Matic Cabriolet on lajissaan ensimmäinen tuote AMG:n 48-vuotisen historian aikana. Mallin 5,5-litrainen V8-kaksoisturbomoottori tuottaa 430 kW (585 hv) tehon ja 900 Nm väännön. Neliveto takaa 3,9 sekunnin kiihtyvyyden 0–100 kilometriin. Teho–paino-suhde on vain 3,61 kg/hv, ja keskikulutus asettuu 10,4 litraan/100 km. Vaihteisto on AMG Speedshift MCT 7 –automaattivaihteisto, jossa on kolme ajotilaa: C (Controlled Efficiency), S (Sport) sekä M (Manual). Moottorin ja pakoputkiston tuottama äänimaailma vaihtuu vastaavasti valitun ajotilan mukaan. Airmatic-ilmajousituksen tukena työskentelee alustaan ja ajotilanteisiin sopeutuva ADS Plus –vaimennus, jota voidaan säätää Sport- ja Comfort-painotteisesti. AMG-version voit tilata vasta joulukuussa, ja ensimmäiset autot toimitetaan keväällä 2016.

Mercedes-Benzin avomallit kuuluvat automaailman halutuimpiin

S Cabriolet jatkaa Mercedes-Benzin pitkää ja menestyksekästä avoautoperinnettä, jonka juuret ulottuvat aina 1920-luvulle saakka. Sodanjälkeisenä aikana tarjolle saatiin monia Mercedesin huippumallien avokattoisia versioita kuten 170 S (W 136) vuonna 1949, 220 (W 187) 1951 ja 300 S (W 188) 1952. ”Ponton”-avomalleja 220 S (W 180) ja 220 SE (W 128) valmistettiin 1956–1960.

Vuonna 1961 lanseerattiin erityisen elegantti, avokattoinen ja nelipaikkainen 220 SE Cabriolet (W 111), jonka muotoilu on vielä tänäänkin ajattoman kaunista ja kestävää. Kymmenen vuotta jatkuneen valmistuksen aikana valikoimiin kuului kaikkiaan viisi avoautomallia: 220 SE, 250 SE , 300 SE (W 112), 280 SE ja – sarjan huippumallina ­– 8-sylinterinen280 SE 3.5 . Yhteensä näitä viittä avokattoista mallia valmistettiin Sindelfingenissä 7013 kappaletta. Niiden jälkeen ylellisimpien avoautojen perinteitä on edustanut mallistossa esimerkiksi kaksipaikkainen Mercedes-Benz SL (W 107).

Mercedes-Benzin cabrioletit kuuluvat nykyisin kaikkein halutuimpien klassikkoautojen joukkoon – ja se näkyy myös niiden hinnoissa. Esimerkiksi mallisarjan 111 cabriot on arvostettu huippuhintoihin American Hagerty Insurancen hintakatalogeissa. Hagertyn arvion mukaan vuosimallin 1971 280 SE 3.5:n arvo hyväkuntoisena nousee noin 290 000 dollariin, kun hinta 10 vuotta sitten oli vielä 115 000 dollaria.

Katso myös

Keski-ikäiset naiset haluavat kasvattaa voimaa

Yhä useampi keski-ikäinen nainen haluaa nykyään treenata voimaharjoittelua ja osa myös isojen painojen nostamista. Miesten …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x