Konkurssien määrä lisääntyi tammikuussa 2022 edellisvuodesta

Tilastokeskuksen tietojen mukaan tammikuussa 2022 pantiin vireille 212 konkurssia, mikä on 81 konkurssia (61,8 prosenttia) enemmän kuin edellisvuoden tammikuussa. Henkilötyövuosien määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 998, mikä on 267 henkilötyövuotta (36,5 prosenttia) enemmän kuin edellisvuonna. Vuoden 2020 vastaavaan ajankohtaan verrattuna konkurssien määrä väheni 28,4 prosenttia.

Vuoden takaiseen verrattuna vireille pantujen konkurssien määrä lisääntyi tammikuussa maa-metsä- ja kalatalouden toimialaa lukuunottamatta kaikilla päätoimialoilla. Konkurssit lisääntyivät lukumäärällisesti eniten rakentamisen päätoimialalla. Toimialalla pantiin vireille 42 konkurssia, mikä on 22 konkurssia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Vuoteen 2020 verrattuna vireille pantujen konkurssien määrä väheni kaikilla toimialoilla. Suhteellisesti eniten konkurssit vähenivät teollisuus, kaivostoiminta sekä energia- ja vesihuolto toimialalla (50 prosenttia) ja Majoitus- ja ravitsemistoiminnan päätoimialalla (30,6 prosenttia).

Vireille pannuilla konkursseilla tarkoitetaan kalenterivuoden aikana konkurssiin haettuja yrityksiä, yhteisöjä tai luonnollisia henkilöitä. Konkurssin vireilletulo ei läheskään aina merkitse yrityksen tai ammatinharjoittajan ”konkurssiin menemistä” ilmaisun varsinaisessa merkityksessä. Konkurssi oikeudenkäyntinä on mutkikas ja monia vaiheita käsittävä oikeusprosessi, jonka eri vaiheissa menettely voi jäädä kesken.

Konkurssilaissa on ollut viime aikoina muutoksia. Konkurssiin hakemista rajoitettiin lakimuutoksella 1.5.2020–31.1.2021 välisenä aikana. Sen jälkeen syyskuun 2021 loppuun oli voimassa lakimuutos, joka esti velkojia hakemasta yritystä konkurssiin lyhytkestoisten maksuvaikeuksien vuoksi.

Katso myös

Positiivinen luottotietorekisteri on avautunut

Positiivinen luottotietorekisteri ja yksityishenkilön sähköinen asiointipalvelu ovat avautuneet tänään 1.4.2024. Luotonantajat ovat ilmoittaneet luottojaan rekisteriin …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x