Saaristomeren pullokuonodelfiinejä suositellaan turvattavan

Maa- ja metsätalous- sekä ympäristöministeriö suosittelevat kaupallisille- ja vapaa-ajankalastajille, että nämä välttäisivät verkkokalastusta merialueilla, joilla pullokuonodelfiinejä esiintyy. Eläimiä ei tulisi myöskään häiritä. Delfiinejä esiintyy Saaristomerellä Kemiönsaaressa Taalintehtaan itä- ja kaakkoispuolisella Bruksfjärdenin alueella.

Pullokuonodelfiini on valaisiin kuuluva 2-4 metriä pitkä nisäkäs, joka voi painaa jopa 500 kiloa. Lähimmät esiintymisalueet ovat Pohjanmerellä Brittein saarten edustalla. Valaslajeista pääosin Itämeren eteläosissa elää ainoastaan noin 500 populaation kokoinen pyöriäinen. Delfiinit voivat nopeasti siirtyä muille merialueille. Suositus koskee kaikkia merialueita, joilla delfiinien tiedetään oleskelevan julkisuudessa esitetyn tiedon perusteella.

Pullokuonodelfiinit voivat tarttua verkkoihin ja vahingoittua tai hukkua niihin, kuten tapahtui vuonna 2006 delfiinien vieraillessa Saaristomerellä.

Mikäli haluaa tarkkailla delfiinejä, niin se suositellaan tehtäväksi maalta, jotta eläimet eivät häiriinny liiasta huomiosta. Tarkkailusta ei saa aiheutua häiriötä paikallisille asukkaille. Jos delfiinejä havainnoidaan veneestä tai liikutaan niiden lähistöllä, suositellaan noudattamaan seuraavia ohjeita:

  • jos paikalla on useampia veneitä, eläimiä ei piiritetä vaan tarjotaan selkeä poistumisreitti
  • ajovauhti pidetään maltillisena, mieluiten noin 10 solmussa, jotta eläimet ehtivät väistää
  • eläimiä ei lähestytä 100 metriä lähemmäs – delfiinit lähestyvät veneitä usein itse omasta tahdostaan
  • eläinten ruokailua ei häiritä, eikä niitä lähestytä niiden kulkusuuntaan nähden suoraan edestä tai suoraan takaa. Paras tapa liikkua on eläimien kulkusuuntaan nähden sivulla samaan suuntaan
  • kaikuluotaimet suljetaan eläinten välittömässä läheisyydessä
  • eläinten lähellä ollaan enintään puoli tuntia venettä kohden (mieluummin vähemmän, jos paikalla on paljon veneitä).

Katso myös

juoko kissa

Juoko kissasi tarpeeksi vettä

Nesteytys on tärkeää, myös kissoille. Kissa on alun perin aavikkoeläin, joka sai tarvitsemansa nesteen ruoasta. …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x