Pääministeri Orpo tapasi Viron presidentin ja pääministerin

Pääministeri Petteri Orpo on tehnyt ensimmäisen kahdenvälisen ulkomaanmatkansa Viroon pääministeri Kaja Kallaksen kutsusta. Pääministeri Orpo tapasi Tallinnassa myös Viron presidentti Alar Karisin.

Pääministeri Orpo keskusteli pääministeri Kallaksen ja presidentti Karisin kanssa Suomen ja Viron suhteesta, maiden yhteistyöstä Natossa, Euroopan turvallisuustilanteesta sekä Ukrainan vahvasta tukemisesta niin kauan kuin on tarpeen. Pääministerit keskustelivat lisäksi monista ajankohtaista EU-asioista kuten EU:n puolustusteollisuuden vauhdittamisesta, muuttoliikepolitiikasta ja EU:n monivuotisen rahoituskehyksen (MFF) välitarkistuksesta. Esillä oli myös rajaturvallisuus ja yhteistyön tiivistäminen energiasektorilla.

– Suomen ja Viron väliset suhteet ovat tänään vahvempia kuin koskaan. Meillä on hyvä ja henkilökohtainen yhteys. Virolla ja Suomella on vahvat kulttuurisiteet. Jaamme samankaltaiset arvot, ajatukset ja ymmärryksen ympäröivästä todellisuudesta. Työskentelemme jatkossa yhä tiiviimmin yhdessä ollessamme saman sotilasliiton, Naton jäseniä. Tulemme vahvistamaan turvallisuutta ja hyvinvointia koko Itämeren alueella, kun kaikki pohjoismaat ja Baltia ovat yhteisessä liittoumassa, pääministeri Orpo sanoi pääministerien yhteisessä lehdistötilaisuudessa.

–Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan korostaa tarvetta vahvempaan sotateolliseen yhteistyöhön. Meidän täytyy vahvistaa puolustusyhteistyötämme, huoltovarmuuttamme, logistiikkaa ja energiaomavaraisuuttamme, pääministeri Orpo jatkoi.

Pääministeri Orpo kertoi myös, että Suomen hallituksen keskeinen viesti on, että Venäjän on poistuttava Ukrainasta ja että Suomi tukee Ukrainaa niin kauan kuin on tarve. Pääministeri korosti myös tarvetta vahvistaa EU:ta ja sen kilpailukykyä sekä varautumista mahdollisiin äkillisiin muutoksiin Suomen itärajalla.

Katso myös

EU-vaalien ennakkoäänestys alkaa 29.5.2024

Europarlamenttivaalien eli EU-vaalien ennakkoäänestys toimitetaan kotimaassa 29.5.−4.6.2024 ja ulkomailla 29.5.−1.6.2024, mutta monien ulkomailla sijaitsevien ennakkoäänestyspaikkojen …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x