Uutisotsikot

Sähköautojakelua testataan Turussa

Saksalaisvalmisteista sähköistä StreetScooter-jakeluautoa testataan nyt ensimmäistä kertaa Suomen olosuhteissa paketti- ja asiakirjalähetysten jakelussa sähköautolla Turun keskustassa.

DHL Express on yhteistyökumppanina Turun kaupungin isännöimällä CityHUB-lähijakeluasemalla, joka on osa Citylogistiikan uudet ratkaisut -hanketta.

– Kesällä CityHUB toimi kahden keskusta-alueella liikkuneen pyöräkuriirimme tukikohtana. Tammi-huhtikuun aikana pyörät korvataan sähköautolla, eli ympäristöystävälliset jakelut saavat jatkoa. Nouto- ja jakelutoimintojen päästöjen leikkaaminen on tärkeä osa ympäristönsuojelutavoitteita, kertoo DHL Expressin toimitusjohtaja Oktay Nuri.

Deutsche Post DHL -konserniin kuuluvan StreetScooter GmbH:n valmistamia jakeluautoja on Saksassa käytössä noin 11 000, ja niillä on ajettu yhteensä yli 120 miljoonaa kilometriä. Nyt tarkoituksena on testata auton toimivuutta Suomen talvessa.

– Konsernin oma sähköauto on suunniteltu nimenomaan postin ja pakettien jakeluun, joten kuormatila on isokokoinen ja kevyttä tavaraa mahtuu kyytiin paljon. – Saksassa auton 40 kWh:n akku ja vajaan 200 km:n kantama ovat riittäneet hyvin keskusta-ajoon ja lyhyisiin siirtymiin. Turun tämänhetkinen leuto alkutalvi ei ole aiheuttanut ongelmia, mutta todellinen testi on vasta pakkasten tultua. Autoon asennettu telematiikka välittää valmistajalle tietoa mm. ulkolämpötilasta, ajokilometreistä ja akun suorituskyvystä ja auttaa näin jatkokehitystyötä, kertoo DHL Expressin operatiivinen johtaja Janne Appel.

DHL Express on Deutsche Post DHL Groupin liiketoimintayksikkö, joka on erikoistunut maailmanlaajuisiin lentopikakuljetuksiin. DHL Express toimii yli 220 maassa.

Katso myös

Terveydenhuollossa pitäisi puhua potilaan äidinkieltä

Iäkkäämmillä ja heikommin koulutetuilla kaksikielisillä ruotsinkielisillä naispotilailla oli vaikeuksia selittää terveysongelmiaan ja ymmärtää hoito-ohjeita suomeksi. …