Kiinalaisilta viisumiin sormenjälki

EU on päättänyt jo jokunen vuosi sitten, että kiinalaisilta matkailijoilta, jotka saapuvat Schengen-alueelle, vaaditaan viisumiin sormenjälkikuva.

Käytäntö tulee näiltä näkymin voimaan syyskuussa 2015. Tieto asiasta on mennyt toimijakenttään Suomessa aika huonosti. Asia on potentiaalisesti suuri ongelma, koska European Travel Commission arvioi, että matkustus Kiinasta Schengen-maihin voi alentua tämän muutoksen johdosta jopa 40-50 %.

Syinä alentumiseen ovat yhtäältä hankaloituva viisuminhakuprosessi ja toisaalta kiinalaisten perusepäluottamus viranomaistoimintaa kohtaan. Pelätään, että sormenjälkiä käytetään muihinkin tarkoituksiin kuin viisumeihin.

Monet EU-maat yrittävät lisätä viisuminhakupaikkojaan Kiinassa, jotta hakumatkat lyhenisivät eivätkä odotusajat muodostuisi pitkiksi.

Luonnollinen seuraamus voi olla, että muut kuin Schengen-maat alkavat kiinnostaa kiinalaisia enemmän. Valinnanvaraa on runsaasti, kuten kaikki Aasian maat, Intia, USA, Australia, Uusi-Seelanti, koko Etelä-Amerikka ym.

Asia on erittäin harmillinen siksikin, että matkailun tukijalka Venäjä rutisee pahasti. Viisumien myöntämiset Pietarissa olivat tammikuussa 2015 peräti 70 % alemmat kuin tammikuussa vuosi sitten. Venäläisten tax free-ostokset alenivat liki 70 % vuonna 2014.

Katso myös

Pörssisähkön hinta perjantaina 5. tammikuuta jopa 20-kertainen

Pörssisähkön hinta nousee perjantaina 5.1.2024 poikkeuksellisen korkealle. Sähkön tuntihinnat ovat klo 6–21 välillä halvimmillaankin arvonlisäveroineen …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x