Poliisi valvoi aamun työmatkaliikennettä valtakunnallisesti

Aamun työmatkaliikenteen valvonta osoitti tarpeellisuutensa. Maanantaista perjantaihin jatkuneen valvonnan aikana poliisi tavoitti esimerkiksi kuusi törkeästi liikenneturvallisuutta vaarantanutta ja kirjoitti 469 sakkoa.

Poliisi valvoi viime viikolla eli 22.–26. tammikuuta 2024 koko valtakunnan alueella aamun työmatkaliikennettä. Se valvoi liikennettä sekä perinteisesti että automaattivalvonnalla.

Perinteisen valvonnan osalta poliisi käytti teemaan yhteensä 2 497,1 tuntia työaikaa. Törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia poliisi havaitsi kuusi, näistä se teki rikosilmoitukset ja määräsi ajokiellot. Sakkoja poliisi kirjoitti 469, näistä 30 oli vakavaa piittaamattomuutta osoittavia tekoa. Myös vakavat piittaamattomuudet johtivat ajokieltoihin. Ylinopeuksista poliisi määräsi myös 455 liikennevirhemaksua.

Automaattivalvonta-autoilla poliisi valvoi yhteensä 260,6 tuntia ja ylinopeuksia se havaitsi yhteensä 810 kpl. Seuraamukset näistä poliisi lähettää pääsääntöisesti postin välityksellä.

Poliisi valvoi työmatkaliikennettä tehostetusti, koska oli selvästi havaittavissa, että etenkin aamuisin tietyt kuljettajat käyttävät suuria nopeuksia ja ajavat muusta liikenteestä piittaamattomasti, jolloin vakavien onnettomuuksien riski kasvaa.

Poliisi valvoo aamun työmatkaliikennettä myös jatkossa, koska siihen on selvästi tarvetta.

Katso myös

Sähköautojen julkisessa latausinfrassa näkyy kehitystä

Sähkökäyttöisiä henkilö- ja pakettiautoja palveleva latausinfrastruktuuri laajenee jatkuvasti. Raskaille ajoneuvoille soveltuvan latausinfrastruktuurin ja myös vetytankkausasemien …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x