Tuulilasin kuluneisuus tulee näkyviin keväällä

Kun aurinko taas paistaa pimeimpien talvikuukausien jälkeen, tuulilasin vauriot korostuvat ja haittaavat näkemistä. Viat tuulilasissa vaikuttavat näkyvyyteen ja auton korirakenteen tukevuuteen sekä lasiin integroitujen tunnistimien toimivuuteen.

Tuulilasin kuluneisuuden ja vaurioiden aiheuttamat vaikutukset näkemiseen korostuvat aurinkoisina päivinä, kun ilmassa on pölyä ja aurinko paistaa vielä suhteellisen matalalta. Talvella lasissa on monesti lunta, kuraa, suolaa tai huurretta, mikä jo voi heikentää näkyvyyttä.

Kahden euron kolikon kokoisen kiveniskemän voi korjata

Kiveniskemä tuulilasissa ei aina tarkoita, että lasi pitäisi vaihtaa. Noin kahden euron kolikon kokoinen kiveniskemä voidaan vielä yleensä korjata, mikäli se ei ole aivan tuulilasin reunassa.

Mikäli autossa on tuulilasivakuutus, yleensä korjauksesta ei peritä omavastuuta. Jotkut korjaamot myös hoitavat vakuutusyhtiön kanssa asioinnin niin, että asiakkaan ei tarvitse tehdä vahinkoilmoitusta.

Iso kiveniskemä tai halkeama näkökentässä on turvallisuusriski. Auton katsastuksessa niistä tulee korjauskehotus, ja kuljettajan näkökentässä oleva halkeama voi johtaa hylkäykseen myös sen vuoksi, koska tuulilasi on osa auton korirakennetta. Halkeamia ei yleensä korjata, vaan lasi tulee vaihtaa. Tuulilasiin on usein asennettu kuljettajaa avustavien järjestelmien tunnistimia ja kameroita, joiden toimintaa naarmut, kiveniskemät ja halkeamat saattavat häiritä.

Katso myös

Mopot ja sähköiset liikkumisvälineet poliisin ja Traficomin kevätsyynissä

Poliisi valvoo ensi viikonloppuna 24.-26.5. koko maassa kaksipyöräisten ajoneuvojen rakennetta ja kuntoa, kuljettajien ajokuntoa, suojakypärän …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x