Uusi Peugeot 3008 SUV-segmenttiin

Pitkään salakuvaajien kameroiden kohteeksi metsästetty uusi Leijona tuodaan yleisön nähtäväksi Pariisin Autonäyttelyssä lokakuun alussa. Peugeot on julkistanut ensimmäiset oikeat kuvat. Peugeot 3008 uudistuu täydellisesti. Suomeen ensimmäiset autot saadaan loppusyksyllä.

Uusi Peugeot 3008 kantaa ensimmäisenä Leijona-merkin uusitun muotokielen terävöitettyjä linjoja. Muotoilun avainelementtejä ovat kookas jäähdyttimen säleikkö, jonka keskellä komeilee kromattu Leijona, lähes vaakatasoon asennettu konepelti sekä korkean vyötärölinjan yleisilme. Kookkaat vanteet, reilu maavara ja muotoillut kattokaiteet kertovat uutuuden kuuluvan SUV- citymaastureiden kasvavaan joukkoon. Citymaastureiden osuus Euroopan automyynnistä on 2,5 – kertaistunut vuoden 2009 jälkeen. Nykyään 10 % kaikista Euroopassa rekisteröidyistä henkilöautoista kuuluu C-segmentin SUV-autojen ryhmään.

Kiitelty EMP2- perusrakenne

Peugeot 3008 perustana on PSA-yhtymän uusi modulaarinen EMP2-perusrakenne. Rakenne on aikaisemmin käytettyä merkittävästi kevyempi, mutta samalla jäykempi. Painonsäätö edeltävään malliin on varuste- ja moottoriversiosta riippuen 100 – 120 kg. Peräti 76 prosenttia rakenteista on suurlujuusterästä tai ultralujaa terästä. Komposiittimateriaaleja käytetään varapyörälokerossa ja monet osat kuten apurungot edessä ja takana sekä etulokasuojat ovat alumiinia.

Moottoripaletti tuo tarjolle kaksi bensiinimoottoria: kolmisylinterisen PureTech 130-bensiiniturbomoottorin ja nelisylinterisen THP 165-bensiiniturbon. Dieselrintamalla tuotantoon tulee neljä voimalähdettä, huippuna 180-hevosvoimainen tehopakkaus.

Lisää tilaa ihmisille ja tavaroille

3008:n kokonaispituus 4450 mm on kahdeksan senttimetriä enemmän kuin ensimmäisen sukupolven mallissa. Kasvanut kokonaismitta yhdessä 62 mm pidentyneen akselivälin (2675 mm) tuo lisää väljyyttä sisätiloihin. Kasvanut kokonaispituus antaa myös 90 litraa (VDA) lisää tavaratilaa, joka on nyt perusasennossaan 520 litraa. Suurimmillaan takaistuin alas laskettuna tavarankuljetustilaa on tarjolla massiiviset 1670 litraa.

3008 ohjaamo

Ohjaamo on modernin puhdaslinjainen ja ilmeeltään teknologinen. Kokonaisuutta täydentää tyylikkäästi muotoiltu keskikonsoli. Katkaisimien määrää on voitu vähentää seitsemään ja näin lisätä käytön vaivattomuutta. Ohjaamon sydämenä on korkean resoluution 12,3-tuumainen digitaalimittaristo, joka on sijoitettu kompaktin kokoisen uudelleen muotoillun ohjauspyörän yläpuolelle. Yhdessä interaktiivisen 8 tuuman kokoisen kosketusnäytön kanssa se luo virtuaalisen tunnelman autoon.

Katso myös

Sähköautojen julkisessa latausinfrassa näkyy kehitystä

Sähkökäyttöisiä henkilö- ja pakettiautoja palveleva latausinfrastruktuuri laajenee jatkuvasti. Raskaille ajoneuvoille soveltuvan latausinfrastruktuurin ja myös vetytankkausasemien …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x