Omavalintaisten täytteiden pizza jatkaa voittokulkuaan

Uudenvuodenpäivää voi nimittää vuoden pizzapäiväksi, sillä pizzoja toimitetaan silloin koteihin isoja määriä. Pizza kuuluu erityisesti uudenvuoden ja vapun aattojen jälkeiseen päivään. Sunnuntai on viikon suosituin tilauspäivä.

Vielä viime vuonna suosituimpien pizzan täytteiden listalle kuulunut kebabliha tippui koko maan top5-listalta, ja paikan otti toinen lihatäyte, salami.

Vaikka kasvispizzojen suosio on nousussa, vegevaihtoehdot eivät vielä näy suosituimpien täytteiden listalla. Ananaksen ja aurajuuston lisäksi pizzaan laitetaan kinkkua, pepperonia ja salamia. Jonkin verran eroja kaupunkien väliltä löytyy, sillä koko maan ja useiden kaupunkien top5-listoilta kadonnut kebabliha maistuu yhä Turussa ja muualla maassa suositun salamin tilalta löytyy Tampereella katkarapu.

Ananas on yhä ykköstäyte koko maassa Turkua lukuun ottamatta, jossa aurajuustolla on pizzan päällisten herruus. Aurajuusto on tehnyt koko maassa merkittävän nousun kuluneen vuoden aikana, Aurajuusto sijoittui hopeasijalle, kun se vielä vielä viime vuonna oli suosikkitäytteiden neljäs. Ananaksen ja aurajuuston suosio ei ole yllättävää, sillä suolaisen ja makean yhdistelmä on pitkään tunnustettu herkulliseksi yhdessä.

Omavalintaisista täytteistä rakennettava Fantasia on jo vuosien ajan ollut suomalaisten eniten tilaama pizza. Vaikka lihatäytteet näyttelevät suurta roolia suomalaisten pizzojen päällä, Fantasia mahdollistaa vegevaihtoehdot. Omavalintaisten täytteiden avulla jokaisesta pizzasta voi loihtia helposti kasviversion.

Top 5 pizzatäytteet:

  1. ananas
  2. aurajuusto
  3. kinkku
  4. pepperoni
  5. salami

top 5 juomat pizzan kanssa:

  1. Coca-Cola
  2. Pepsi
  3. Jaffa
  4. Pepsi Max
  5. Fanta

Ruoantilauspalvelu Pizza-online tilausten tietoja

Katso myös

Suositus hoiva-avustajan työstä on uudistettu

Hoiva-avustajan koulutusta, osaamisvaatimuksia ja tehtävänkuvaa koskeva suositus on päivitetty. Hoiva-avustajan koulutus kiinnostaa opiskelijoita, ja sen …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x