Saunominen on rentoutumista ja juhlistamista

Sauna ja saunomiseen liittyvät toimet kuuluvat arkeen ja juhlaan. Löylyn lämpöön vetäytyminen on helppo tapa juhlia. Sama tila toimii arjessa ja sopii loistavasti juhlaan. Saunaa ei tarvitse järjestellä, koristella tai erityisemmin valmistella. Juhlatunnelma syntyy saunan lämmöstä.

Loppuvuodesta ilmat ovat kylmenneet ja monet juhlapyhät on jo vietetty. Vuoden viimeiset kuukaudet ovat saunomisen toista vuosittaista huippusesongia. Kesäaika ja mökkeilykausi on ehdoton saunomisen huippusesonki. Marraskuussa alkanut pikkujoulukausi, itsenäisyyspäivä, joulun pyhät sekä uuden vuoden juhlistaminen pitää kiukaat lämpiminä ja saunat juhlatunnelmissa. Myös arjessa viikko päätetään monesti saunomalla.

Saunasta haetaan nautintoa ja rentoutumista

Saunominen on helppo tapa päästä juhlatunnelmaan. Ei tarvitse tehdä mitään erikoista, jotta sauna toimii myös juhlapaikkana. Se on kuitenkin ensisijaisesti läheisten ihmisten tapa juhlia yhdessä. Monet saunovatkin juhlapyhien yhteydessä vain perhepiirissä.

Saunan intiimistä luonteesta kertoo romantiikan yleisyys saunoissa. Saunaan voidaan mennä virittämään herkkää tunnelmaa puolison kanssa. Osa kokee saunan hempeäksi paikaksi ja menee sinne romanttisissa tunnelmissa. Varsinkin Pohjoisen herkät pojat. Pohjois-Suomessa joka kolmas mies virittelee herkempää tunnelmaa saunan lauteilla. Heidän mielestään romantiikkaan ei tarvita kuin alastomuutta, ei kukkia, suklaata, päivällistä tai elokuvaa. Tunnelmaan pääsee luonnollisella tavalla, kun vain on mahdollisuus istua lähekkäin lämpimässä tunnelmassa.

Harvemmin harrastetaan enää saunomista työkavereiden kanssa. Monen mielestä sauna ja työ eivät kuulu yhteen. Vähentyneitä ovat saunaillat, joissa sopimuksia tehtiin kännissä lauteilla. Työn ja saunan erottavat eniten naiset. Myöskään ystävien kanssa saunominen ei ole enää niin yleistä kuin luullaan.

Katso myös

Onko koirasi ilmoitettu rekisteriin?

Koirien tunnistusmerkintä ja rekisteröinti ovat olleet pakollisia tammikuusta 2023 alkaen. Jos koiran haltija ei ole …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x