Pääministeri Orpo ja Saksan liittokansleri Scholz keskustelivat Euroopan turvallisuudesta

Pääministeri Petteri Orpo ja Saksan liittokansleri Olaf Scholz tapasivat Berliinissä perjantaina 14. heinäkuuta. Keskusteluissa painottui Euroopan turvallisuus sekä Suomen ja Saksan kauppa- ja taloussuhteiden kehittäminen.

– Samanmielisenä maana Saksa on Suomelle erittäin tärkeä kumppani niin taloudellisesti, poliittisesti kuin turvallisuuspoliittisestikin. Maidemme väliset suhteet ovat erinomaiset ja tulevat olemaan jatkossakin, totesi pääministeri Orpo.

Pääministeri Orpo kiitti liittokansleri Scholzia Saksan tuesta Suomen Nato-jäsenyysprosessin aikana sekä johtajuudesta Euroopan turvallisuuden takaamisessa. Pääministeri Orpo ja liittokansleri Scholz keskustelivat pitkään Euroopan puolustusteollisuuden vahvistamisesta sekä laajemmin Euroopan yhteisestä turvallisuus- ja puolustuspolitiikasta. Esillä oli myös Venäjä sekä Ukrainan vahva tukeminen.

– Itämeren alue tulee Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksien myötä olemaan turvallisempi kuin pitkään aikaan. Me tuemme Ukrainaa heidän oikeutetussa taistelussaan niin pitkään kuin on tarve. Teemme tämän selväksi myös EU-tasolla. Haluamme rakentaa vahvempaa ja globaalisti aktiivisempaa Euroopan unionia. Vain siten takaamme eurooppalaisten hyvinvoinnin myös tulevaisuudessa, pääministeri Orpo totesi tapaamisen jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Pääministeri Orpo painotti tapaamisessaan liittokanslerin kanssa myös mahdollisuudet kehittää entisestään Suomen ja Saksan taloussuhteita. Saksa on Suomen tärkein kauppakumppani.

– Suomella ja Saksalla on merkittävät yhteiset intressit energiamurroksen ja vetytalouden osalta. Suomella on tähän teknologiaosaamista ja hyvä investointiympäristö. Lisäksi meillä on puhdas luonto, osaamista ja runsaasti tilaa. Olemme vakaa ja turvallinen maa. Puhtaan energian investoinneilla pystymme samaan aikaan taistelemaan tehokkaasti ilmastonmuutosta vastaan, luomaan työpaikkoja ja kasvattamaan taloutta sekä irtautumaan venäläisestä fossiilienergiasta, pääministeri Orpo sanoi.

Katso myös

Pääministeri Orpo ja EU-komission puheenjohtaja von der Leyen vierailivat Suomen itärajalla

Pääministeri Orpo ja komission puheenjohtaja von der Leyen kävivät Imatran rajanylityspaikalla tutustumassa Suomen itärajan tilanteeseen. …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x