Uutisotsikot
Puolustusministeri Antti Kaikkonen. (Kuva: Laura Kotila, valtioneuvoston kanslia).

Puolustusvoimille panssaroituja 6×6-miehistönkuljetusajoneuvoja

Puolustusministeri Antti Kaikkonen on valtuuttanut Puolustusvoimat hankkimaan panssaroituja 6×6-miehistönkuljetusajoneuvoja Patrialta. Maavoimille hankitaan 91 kpl panssaroituja miehistönkuljetusajoneuvoja varusteineen.

Hankintaan kuuluu ajoneuvojen lisäksi muun muassa varaosia ja työkaluja sekä käyttö- ja huoltokoulutusta. Hankintaan sisältyy lisähankintavaraus, jonka lunastamalla on mahdollisuus hankkia enintään 70 ajoneuvoa lisää.

Sarjahankinta tehdään osana kansainvälistä Suomen johtamaa CAVS-hanketta (CAVS, Common Armoured Vehicle System), jossa ovat mukana myös Latvia, Ruotsi ja Saksa. Maat kehittävät hankkeessa Patrian kanssa Patrian 6×6 -panssariajoneuvoalustalle yhteisten vaatimusten mukaista pyöräpanssariajoneuvojärjestelmää, joka sisältää useita ajoneuvoversioita mukaan lukien nyt hankittava miehistönkuljetusajoneuvo.

– Tällä hankinnalla kehitetään Maavoimien liikkuvuutta kotimaisilla miehistönkuljetusajoneuvoilla. Ne soveltuvat erinomaisesti Suomen oloihin ja ovat erittäin kustannustehokkaita koko niiden elinjakson ajan, toteaa puolustusministeri Kaikkonen.

Hankinnan arvonlisäverollinen kokonaisarvo lisähankintavaraus mukaan lukien on lähes 208 miljoonaa euroa. Hankinnan työllistävä vaikutus kotimaassa on 180 henkilötyövuotta. Ajoneuvojen toimitukset alkavat vuoden 2023 aikana. Suomen osalta hankkeella kehitetään Maavoimien joukkojen pyöräliikkuvuutta aina 2060-luvulle asti.

Katso myös

Suomea käännetään kestävän kasvun uralle

Pääministeri Petteri Orpon hallitus on ensimmäisessä budjettiriihessään päättänyt ratkaisuista, joilla Suomea lähdetään kääntämään kestävän kasvun …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x