Halonhakkuulla lumilautailuun treeniä

Big airin maailmanmestari Roope Tonteri on laittanut lumilaudan kesäksi varastoon ja siirtynyt treenauksen pariin. Toisin kuin aikaisemmin, tämän kesän treeniohjelma näyttää varsin erilaiselta. Punttisali saa väistyä, kun halot saavat kyytiä.

– Ajattelin, etten tänä kesänä menisi kertaakaan punttisalille. Maalla kun asutaan ja pienen ikäni olen tehnyt halkohommia, niin päätin, että nyt keskityn halonhakkuuseen. Tämä halkojen teko on vähän kuin lumilautailu: tätä tehdään, koska tämä on kivaa ja onpahan jotain tekemistä, Tonteri naurahtaa.

Idea halonhakkuuseen lähti viime vuonna, kun loukkaantumiset pitivät Tonterin erossa lumilautailusta ja lempipuuhastaan rullalautailusta. Hän kaipasi mielekästä tekemistä, joka pitäisi ajatukset poissa haavereista. Ratkaisu löytyi hyvinkin läheltä. Kiireisen kisakauden jälkeen mieli palasi takaisin tositoimiin.

– Homma lähti liikkeelle, kun olin loukkaantuneena. En saanut lääkäriltä laskulupaa eikä oikein ollut tekemistä, joten aloin sitten pikkuhiljaa hakkaamaan halkoja. Huomasin, että sehän oli hyvää treeniä kädelle ja sain samalla iskän ja äidin pirtin lämpimäksi. Nyt kauden kiireiden jälkeen tämä on taas mukavaa hommaa ja käy hyvin treenistä, hiki tulee ja lihakset kasvaa. Kauhean kallista sitä paitsi se punttisalilla käyminen. Olen katsonut, kun fitness-ukot hakkaa traktorin renkaita, että tulisivat tänne hakkaamaan halkoja mun kanssa. Eräskin päivä oli iso pölli mikä piti kiilalla ja lekalla hoitaa, niin tuli ihan fitness-gurun fiilis.

roopeTonterilla on pilkottavaa riittänyt. Siitä ovat pitäneet huolen tontin raivaustyöt sekä isä-Tonterin halkoyritys. Halonhakkuu on alkanut sujua sen verran hyvin, että muitakin kesäsuunnitelmia on mieleen tarttunut.

– Tämä on kivaa hommaa. Voi tulla kotiin eikä tarvitse ajatella mitään, tekee vaan niin kauan kuin jaksaa. Kyllä se niin sanottu leipätyö eli lumilautailu maistuu paremmalta, kun tekee välillä näitä oikeita töitä eikä lähde vaan Balille lomailemaan. Sitä paitsi alan olla jo sen verran kunnossa, että mietin isän kanssa osallistumista halonhakkuun SM-kisoihin. Saa silti nähdä riittääkö henkinen kantti, kun on niin kovia kilpakumppaneita vastassa. Faijalle mä varmasti häviäisin. Tai riippuu varmaan siitä kuinka kovaa kesän treenaan.

Katso myös

Lääkkeiden säilyvyys heikentyy kuumassa

Valtaosa lääkkeistä tulisi säilyttää huoneenlämmössä eli vähintään alle 25 asteessa. Liian kuumassa tablettien ulkonäkö ei …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x