Liikennevakuutusten hinnoissa ja bonuksissa eroja

Liikennevakuutusten bonusjärjestelmissä on isoja eroja vakuutusyhtiöissä. Yhtiöiden välillä on eroja lähinnä lähtö- ja maksimibonuksissa sekä vahinkotilanteiden bonusmenetyksissä. Uutta on myös useamman auton hinnoittelu samalla bonuksella.

Vuoden 2017 alussa voimaan tulleen uuden liikennevakuutuslain myötä vakuutusyhtiöillä on entistä laajemmat mahdollisuudet kehittää liikennevakuutuksiin uusia bonusjärjestelmiä.

Vakuutuksenottajalla on nyt esimerkiksi yhden vahinkohistorian perusteella mahdollista saada jopa kaikkiin omistamiinsa autoihin täydet bonukset sen sijaan, että niitä joutuisi kerryttämään joka autoon erikseen. Lähtöbonukset vaihtelevat eri yhtiöissä 0-40 % välillä ja maksimibonuksissa on eroja. Tuotteissa on vaihtelua myös siinä, miten paljon bonukset kasvavat vuodessa, FINEn vertailu selvittää.

Eroja eri vakuutusyhtiöiden välillä on lisäksi siinä, miten vahinko vaikuttaa bonukseen ja vaikuttaako se yhteen vai useampaan autoon. Vahingon vaikutus bonukseen vaihtelee 0-30 %:n välillä yhtiöissä. Ensimmäinen vahinko ei välttämättä vaikuta bonukseen lainkaan jos autolla on ajettu riittävän kauan ilman vahinkoja. Se, miten pitkään vahingoitta autolla tulee ajaa, vaihtelee yhtiöittäin.

Omia liikennevakuutuksiaan on hyvä tarkastella ja mahdollista kilpailuttaa aika ajoin, etenkin nyt kun uuden lainsäädännön myötä yhtiöissä tehdään jatkuvaa tuotekehitystä. Pelkät bonusprosentit eivät kerro lopputulosta, vaan vasta oman auton vakuutuksen hinta osoittaa edullisuuden. Huomioitavaa on myös se, että liikennevakuutuksista korvataan edelleen samoja vahinkoja kuin aiemminkin. Lakiin perustuvan liikennevakuutusturvan sisältöön ei ole tullut juurikaan muutoksia.

Lisätietoa lain muutoksista ja vakuutusyhtiöiden uusista tuotteista löytyy Liikennevakuutuskeskuksen verkkosivuilta www.lvk.fi/liikennevakuutuslaki.

Katso myös

Vuonna 2030 lähes joka viides auto on täyssähköauto

Autoalan ennusteiden mukaan nykykehityksellä autokannassa on vuonna 2030 hieman alle 800 000 ladattavaa henkilöautoa. Näistä …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x