Kotihoitoon käyttöön sähköinen ovenavausjärjestelmä

Turvapalvelun ja sähköisen ovenavausjärjestelmän laajentamisen projekti on alkanut tammikuussa 2024 Pohjois-Savon hyvinvointialueen ikääntyneiden palveluissa. Turvapalvelu on kotihoidon tukipalvelu, joka tarjoaa teknologia-avusteisia ratkaisuja ikääntyneiden kotona asumisen turvallisuuden ja avunsaannin tukemiseksi.

Sähköinen ovenavausjärjestelmä on mobiililaitteella toimiva ratkaisu, joka avaa siihen kytketyn oven. Tavoitteena on laajentaa turvapalvelut ja sähköinen ovenavausjärjestelmä koko Pohjois-Savon hyvinvointialueelle vuoden 2025 loppuun mennessä. Laajennus koskee kotihoidon ja turvapalveluiden kaikkia asiakkaita.

Jatkossa kaikkien Pohjois-Savon hyvinvointialueen turvapalveluasiakkaiden turvahälytykset tulevat ohjautumaan Kuopion turvapalvelukeskukseen, ja sähköinen ovenavausjärjestelmä asennetaan kaikille kotihoidon ja tukipalveluiden asiakkaille.

Turvapalveluiden laajentamisen tavoitteena on keventää kotihoidon työntekijöiden työtä vähentämällä asiakkaiden tarpeettomia turva-auttajakäyntejä, parantamalla asiakkaiden hoidontarpeen arvion laatua ja nopeuttamalla asiakkaiden avunsaantia henkilöstön oikealla kohdentamisella.

Sähköisen ovenavausjärjestelmän laajentamisen tavoitteena on nopeuttaa asiakkaiden avunsaantia, sujuvoittaa kotihoidon henkilökunnan liikkumista ja vähentää riskejä, joita liittyy fyysisten avainten mukana kuljettamiseen.

Sähköinen ovenavausjärjestelmä on hyvinvointialueen maksama palvelu

Pohjois-Savon hyvinvointialue hoitaa asennukseen liittyvät kustannukset. Sähköisen ovenavausjärjestelmän toimittaa Tunstall Group Oy ja asentajana toimii erikseen määritellyt lukkoliikkeet. Järjestelmän asentaminen oveen ei vaikuta oven normaaliin toimintaan. Muut kuin määritellyt työntekijät, esimerkiksi asiakkaat, kulkevat ovesta edelleen omalla avaimellaan.

Ovenavausjärjestelmää voi käyttää ainoastaan kotihoidon käyttöön rekisteröidyllä puhelimella ja se toimii Bluetooth-yhteydellä. Mobiiliavausten avulla vältytään avainten katoamiselta, varastamiselta ja luvattomalta kopioinnilta. Käyntien lokitiedot ovat iso turvallisuustekijä myös kotihoidon asiakkaille.

Katso myös

Suositus hoiva-avustajan työstä on uudistettu

Hoiva-avustajan koulutusta, osaamisvaatimuksia ja tehtävänkuvaa koskeva suositus on päivitetty. Hoiva-avustajan koulutus kiinnostaa opiskelijoita, ja sen …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x