Kansainvälinen Sauvignon Blanc – viinin päivä

Suomessa juhlitaan perjantaina 6. toukokuuta ensimmäistä kertaa kansainvälistä Sauvignon Blanc -päivää. Maailmalla viinin ystävät ovat kohottaneet maljan yhdelle maailman tunnetuimmista vaaleista rypälelajikkeista jo kuutena edellisenä vuonna.

Ensimmäisenä merkkipäivän vietto aloitetaan Uudessa-Seelannissa, joka on nykyisin maailman johtavia Sauvignon Blanc -tuottajamaita. Tästä on kiittäminen viinintekijäveljeksiä Bill ja Ross Spenceriä, jotka aloittivat ensimmäisinä Sauvignon Blancin tuottamisen Uudessa-Seelannissa vuonna 1974. Sittemmin Uuden-Seelannin Sauvignon Blanc -viinit ovat saaneet tunnustusta erinomaisesta laadustaan ympäri maailmaa.

– Olemme tuottaneet Savignon Blancia kauemmin kuin yksikään muu viinintalo Uudessa-Seelannissa. Tiedämme, kuinka saamme lajikkeen parhaat puolet esiin, toteaa Matuan pääviininvalmistaja Greg Rowdon.

Uusi-Seelanti on nykyisin tunnettu aromikkaista, raikkaista ja hapokkaista Savignon Blanc -viineistään. Ne ovat ominaisuuksiltaan monipuolisia, joten niitä voi yhdistää melko monipuolisesti eri ruokien kanssa.

Sauvignon Blancia suositellaan nautittavaksi esimerkiksi happamien juustojen, kuten vuohenjuuston, salaattien, parsan sekä kala- ja äyriäisruokien kanssa. Se on myös yksi harvoista viineistä, joka sopii sushin seuraksi.

Sen sijaan se ei sovellu yhteen runsaasti voita ja kermaa sisältävien ruokien kanssa. Savignon Blanc käy erinomaisesti myös aperitiiviksi nautittavaksi sellaisenaan.

Katso myös

Hyvinvointialueille ei uutta lainanottovaltuutta vuodelle 2025

Yksikään hyvinvointialue ei saa uutta lainanottovaltuutta vuodelle 2025. Hyvinvointialueet voivat kuitenkin jatkaa aiempia investointihankkeita normaalisti, …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x