Renaultin uutuus ylempään keskiluokkaan

Renaultin uusi D-segmentin henkilöauto, Talisman korvaa Lagunan. Auto miellyttää silmää ja siinä näkyy ranskalaisvalmistajan halu palata vakavissaan takaisin ylempään keskiluokkaan. Luokasta on tullut ns. premium-merkkien markkina, johon Talisman lähtee kisaamaan. Renault-Nissanin pääjohtaja Carlos Ghosnin ja päämuotoilija Laurens van den Ackerin mukaan Talismanin vahvuus on korkea laatu. Heidän mukaansa kuljettaja ja matkustajat tuntevat liikkuvansa aidosti ylellisellä autolla.

Kokoluokkansa tilavimpia

Talismanissa on voimakas muotoilu ja kaikille matkustajille riittävästi tilaa. Tavaratila on yli 600 litraisena huomattavan kookas. Muotoilijat ovat palanneet takaisin juurilleen, auton kokonaispituus on 4,85 metriä ja leveys 1,87 metriä. Korkeus haluttiin pitää 1,46 metrissä. Lasipintojen ja korin pintojen välinen suhde on 1/3-2/3, ja akselivälin pituus on 2,81 metriä. Pitkä konepelti sekä suuret pyörät lisäävät dynaamisuutta. Edessä kohokohtana on suurikokoinen Renault timanttilogo etusäleikössä. Renaultin uutta visuaalista tunnusmerkkiä korostavat C-muotoiset päiväajovalot, jotka ulottuvat puskuriin saakka. Takavalot palavat myös päiväaikaan.

Ajamisen helppoutta

Kuljettajan lähestyessä autoa päiväajovalot sekä takavalot syttyvät automaattisesti kuten myös sisäkattovalo. Ovipeilien valot ja maavalot valaisevat maahan oven alle. Oven avannutta tervehtii näyttöruudulla ääni- ja visuaalinen animaatio, ja samalla etuistuin siirtyy automaattisesti taaksepäin 50 mm, malleissa joissa on sähköiset istuimien säädöt. Kun kuljettaja on asettunut paikalleen, istuin siirtyy takaisin alkuperäiseen asentoon.

Kosketusnäytön toimintoja täydentävät pikavalintanäppäimet, monitoimikytkimet keskikonsolissa sekä ohjauspyörän säätimet.
Kosketusnäytön toimintoja täydentävät pikavalintanäppäimet, monitoimikytkimet keskikonsolissa sekä ohjauspyörän säätimet.

Mukavuutta ajoon antaa digitaalinen mittaristo, värillinen heijastusnäyttö, BOSE® Surround Sound sekä hands-free pysäköintiavustin ja nelipyöräohjaus aktiivisella iskunvaimennuksella. Multi-Sense järjestelmä kontrolloi ja koordinoi aktiivista iskunvaimennusta, ohjausta, moottoria, EDC vaihteistoa sekä moottorin ääniä, näyttöjä ja matkustamon valaistusta. Ajaja voi valita halutun ajotavan ennakkoon ohjelmoiduista vaihtoehdoista: mukavuus (comfort), urheilullinen (sport), taloudellinen (eco) ja neutraali (neutral) sekä lisäksi täysin muovattavissa oleva henkilökohtainen ajotapa (perso).

Tarjolla viisi moottorivaihtoehtoa

Moottoreista tarjolla on kaksi bensiinimoottoria: Energy Tce 150 ja Energy Tce 200 -moottorit yhdistettynä seitsemänportaiseen EDC-kaksoiskytkinautomaattiin, sekä kolme dieselmoottoria: Energy dCi 110 ja Energy dCi 130 -moottori joko kuusiportaisella manuaalivaihteistolla tai kuusiportaisella EDC -kaksoiskytinautomaatilla, sekä Energy dCi 160 -moottori – kaksoisturbolla varustettuna ja kuusiportaisella EDC-kaksoiskytkinautomaatilla.

Renault Talisman sedan ja farmarimalli esitellään yleisölle Frankfurtin autonäyttelyssä syyskuun 17. päivänä.
Renault Talisman sedan ja farmarimalli esitellään yleisölle Frankfurtin autonäyttelyssä syyskuun 17. päivänä.

 

Katso myös

Sähköautojen julkisessa latausinfrassa näkyy kehitystä

Sähkökäyttöisiä henkilö- ja pakettiautoja palveleva latausinfrastruktuuri laajenee jatkuvasti. Raskaille ajoneuvoille soveltuvan latausinfrastruktuurin ja myös vetytankkausasemien …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x