Sähköautojen langatonta latausteknologiaa testataan aidossa ympäristössä

Seuraavan kolmen vuoden aikana pientä joukkoa Volvo XC40 Recharge -täyssähköautoja käytetään Cabonlinen takseina, ja niitä ladataan langattomasti Göteborgissa sijaitsevilla asemilla.

Langattoman latauksen testi on yksi monista projekteista, jotka on määritelty Göteborgin strategisessa Green City Zone -aloitteessa. Sen mukaan monia kaupungin alueita käytetään reaaliaikaisina testiympäristöinä kestävän teknologian kehitystyössä.

– Göteborgin Green City Zone antaa meille mahdollisuuden kokeilla jännittäviä uusia teknologioita aidossa ympäristössä ja arvioida niiden potentiaalia myöhemmän käyttöönoton kannalta. Uusien latausteknologioiden testaaminen valittujen kumppanien kanssa on erittäin hyvä tapa tutkia tulevien autojen vaihtoehtoisia lataustapoja, Volvon tutkimus- ja kehitystyöjohtaja Mats Moberg sanoo.

Testissä käytettävät latausasemat toimittaa Momentum Dynamics, joka on johtava langattomien latausjärjestelmien tarjoaja. Lataus käynnistyy automaattisesti, kun yhteensopiva auto pysäköi katuun upotetulle latausalustalle, ja auto voidaan ladata siitä poistumatta.

Latausasema välittää latausalustan kautta energiaa, jonka autossa oleva vastaanotin kerää. Auto kohdistetaan latausalustaan 360 asteen kamerajärjestelmän avulla. Täyssähköisissä XC40 Recharge -autoissa langaton latausteho on yli 40 kW, mikä tekee lataamisesta noin neljä kertaa nopeampaa kuin johdollisen 11 kW:n AC-laturin kanssa ja lähes yhtä nopeaa kuin johdollisen 50 kW:n DC-pikalaturin kanssa.

Testin aikana autoja käytetään yli 12 tuntia päivässä ja niillä ajetaan 100 000 kilometriä vuodessa. Hanke toimii samalla ensimmäisenä Volvon täyssähköautojen kestotestinä liiketoiminnalisessa käyttöympäristössä.

Volvo osallistui viime vuonna Göteborgin Green City Zone -aloitteen lanseeraukseen. Hankkeen tavoitteena on saavuttaa päästötön liikenne vuoteen 2030 mennessä. Käyttämällä oikeaa kaupunkia testiympäristönä autonvalmistaja voi kiihdyttää teknologioiden ja palvelujen kehitystä sähköistämisen, jaetun liikkuvuuden, autonomisen ajon, yhteystoimintojen ja turvallisuuden saralla.

Katso myös

Vuonna 2030 lähes joka viides auto on täyssähköauto

Autoalan ennusteiden mukaan nykykehityksellä autokannassa on vuonna 2030 hieman alle 800 000 ladattavaa henkilöautoa. Näistä …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x