Japan Week – näkökulmia kulttuuriin

Japanilaisen kulttuurin koko kirjo on esillä Helsingissä 21.–26. lokakuuta järjestettävässä Japan Week -tapahtumassa. Maksuttomissa tapahtumissa on tarjolla kulttuurielämyksiä musiikista ja tanssista teeseremonioihin ja elokuvaohjaaja Quentin Tarantinon Kill Bill -elokuvista tutun samuraitähden taituruuteen.

Tänä vuonna 40. kerran järjestettävä Japan Week on kansainvälinen maasta toiseen kiertävä vuosittainen tapahtumakokonaisuus ja kulttuurivaihto-ohjelma, joka tuo kerralla noin 500 eri taiteenalan esiintyjää kaupunkiin. Helsinki on ensimmäinen pohjoismainen kaupunki, joka isännöi tapahtumaa.

Japan Week tarjoaa useita erilaisia näkökulmia japanilaiseen kulttuuriin. Noin 60 esiintyjäryhmän tuottamat tapahtumat ja ohjelmanumerot sisältävät muun muassa tanssia, musiikkia, käsitöitä, ikebanaa, origamia, samuraitaituruutta, taikorumpuja, kimonoja, kotosoittoa ja paljon muuta. Tapahtuman avajaisia vietetään Kampin keskuksessa 21. lokakuuta. Tapahtuma-areenoja ovat myös Annantalo, Wanha Satama ja Savoy-teatteri.  Kaikki Japan Weekin tapahtumat ja ohjelmanumerot ovat maksuttomia.

– Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus päästä todella lähelle aitoa japanilaista kulttuuria. Kaupunkilaiset voivat nähdä muun muassa Kill Bill -elokuvassa esiintyneen samuraitaituri Tetsuro Shimaguchin The Samurai Sword Artists KAMUI -ryhmän performanssin Savoy-teatterissa ja Annantalolla voi osallistua perinteiseen teeseremoniaan, vinkkaa tapahtumatuottaja Marianne Saukkonen Visit Helsingistä.

Kulttuurivaihto on tärkeä osa Japan Weekin ohjelmistoa.  Esiintyvät ryhmät vierailevat muun muassa kohdekaupungin kouluissa ja palvelukeskuksissa sekä tarjoavat mahdollisuutta tutustua työpajojen ja luentojen avulla japanilaisiin taiteenaloihin.

japan week
Orientarythm performanssiryhmä.

– Helsingissä ryhmät vierailevat 14 koulussa, kahdessa palvelukeskuksessa sekä 10 muussa kohteessa esitellen muun muassa kalligrafiaa, origamia ja japanilaista musiikkia, Saukkonen kertoo.

Katso myös

Väsymys töiden jälkeen on yhteydessä vähäisempään liikuntaan

Väsymys töiden jälkeen vaikuttaisi tuoreen tutkimuksen perusteella olevan yksi syy vapaa-ajan liikunnan ja arkiliikunnan puutteeseen. …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x