Maalarinteipin käyttöön liittyy helpottavia niksejä

Ei tarvitse tuskailla turhaan maalatessa teipin kiinnijäämistä ja maalitahroja, kun tietää muutamia käyttöön liittyvia asioita. Jalkalistoihin tai ovenkarmiin ilmestyneet maalitahrat tai suojaukseen käytetyn teipin kiinnijääminen voidaan helposti välttää.

Rajaukset saa hoidettua ammattimaisesti, kun huomioi käytössä muutamia asioita. Teippaukset pitäisi tehdä muutama tunti ennen maalaamisen aloittamista ja irrottaa ennen kuin maalattu pinta ehtii kokonaan kuivua. Muuten teippi saattaa juuttua kiinni. Jos teippi ei irtoa, niin irrotuksessa voi käyttää apuna hiustenkuivaajaa tai lämpöpuhallinta. Lämpöä puhaltamalla teipin liima irtoaa helpommin. Teipin irrotuksessa voi käyttää apuna myös metalliviivotinta ja mattoveistä.

Jos seinään on jäänyt teipistä liimajälkiä, ne kannattaa poistaa pyyhkimällä saippuapohjaisella puhdistusaineella. Pyyhkimisliikkeet tehdään aina samaan suuntaan, ei edestakaisin, jotta jäljestä ei tule sotkuista.

Maalarinteipit tulisi kiinnittää paikoilleen pari tuntia ennen maalauksen aloittamista, jotta teippi kestää paremmin rasitusta eli päälle osuvaa maalia. Jos jalkalistat on kiinnitetty maalattavaan seinään, ne voi suojata maalarinteipillä painamalla teipin listan päälle vaakatasoon. Näin teippi on helpompi irrottaa.

Kuivahtamaan päässyt maalarinteippi kannattaa heittää pois. Joko sen liima ei pidä kunnolla tai liima takertuu seinään ja voi rikkoa suojattavaa pintaa.

Sopiva teippi kannattaa valita kohteen mukaan. Erona voi olla paitsi teipin leveys myös esimerkiksi käytetyn liiman luonne. Luonnonkumiliima on vahvinta ja se tarttuu tiukimmin alustaan. Ulkomaalauksessa ei pidä käyttää sisätiloihin tarkoitettua maalarinteippiä. Siihen tarkoitukseen on omat tuotteensa. Osa maalarinteipeistä kestää myös sadetta ja säänvaihtelua. Teippauksia ei tarvitse ottaa välillä pois, jos ulkomaalausprojekti venähtää.

Isompien pintojen suojaukseen on olemassa suojamuovia, jossa on maalarinteippireuna valmiina kiinnitystä varten. Sen käyttö sopii maalausurakoissa lattioiden, huonekalujen ja ikkunoiden suojaukseen. Sisä- ja ulkotiloihin löytyy omat suojamuovinsa.

Katso myös

Vuonna 2026 vastuu toimivista palovaroittimista on taloyhtiöillä

Pelastuslain uudistus tuo muutoksen, joka koskettaa myös vanhoja rakennuksia. Aiemmin palovaroittimet ovat olleet taloyhtiön vastuulla …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x