Lentokoneista tuttu hologramminavigointi autoihin

Ilmailutekniikan innovaatiot tuodaan maanteille. Ensimmäisinä tulevaisuuden autoilusta pääsevät nauttimaan yhdysvaltalaiset kuljettajat. WayRay ja Orange Business Services julkaisevat kaksi tuotetta, jotka tuovat hävittäjälentokoneista tutun hologramminavigoinnin ja älykkään mittaamisen tavallisten autoilijoiden ulottuville.

WayRay Navion on lisätyn todellisuuden navigointijärjestelmä, joka heijastaa reittiohjeet ja muut tiedot hologrammeina auton tuulilasiin. Tällaista jälkiasennettavaa järjestelmää ei ole aiemmin ollut kuluttajien saatavilla. WayRay Element puolestaan on kuljettajan toimintaa, turvallisuutta ja taloudellisuutta mittaava älylaite, joka voidaan liittää minkä tahansa auton diagnostiikkaporttiin.

Tuotteiden taustalta löytyvät verkottuneiden autojen telematiikkatuotteisiin erikoistunut sveitsiläinen startup WayRay sekä globaali IT- ja tietoliikennepalvelujen tarjoaja Orange Business Services.

Orange tarjoaa WayRay-laitteille Yhdysvalloissa langattomat yhteydet ja palvelujen hallinnan, joiden avulla ne voivat lähettää, vastaanottaa, seurata ja näyttää tietoja. Orangen laaja ja kansainvälinen verkko takaa järjestelmän ympärivuorokautisen toiminnan missä tahansa Yhdysvaltojen alueella sekä antaa mahdollisuuden laajentaa toiminta-aluetta helposti muualle maailmaan, kuten Aasiaan tai Eurooppaan.

WayRay Navion on ensimmäinen tuote, joka tuo lisätyn todellisuuden aidosti autoilijoiden saataville ilman kömpelöitä ja näkökenttää häiritseviä erikoissilmälaseja. Navionin miniprojektori heijastaa hologrammikuvan auton tuulilasiin ja sen voi asentaa minkä tahansa auton kojelaudalle. Laite näyttää virtuaalisen reittiohjeen todellisen tien päällä. Turvallisuus paranee, kun kuljettajan ei tarvitse erikseen vilkuilla navigaattoria. Ele- ja ääniohjaus helpottavat käyttöä entisestään.

WayRay Element -laitetta voisi oikeastaan kutsua autojen aktiivisuusrannekkeeksi. Se kytketään OBD-diagnostiikkaporttiin, jollainen on käytännössä kaikissa vuoden 1992 jälkeen valmistetuissa autoissa. WayRay Element seuraa kuljettajan toimintoja, ajomatkoja, kustannuksia, polttoaineen kulutusta sekä auton yleistä kuntoa. Kaikki tiedot saa helposti visualisoitua älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen näytölle. Laitteessa on myös automaattinen ajo-opettaja, joka antaa ohjeita parempaan ajamiseen analysoimiensa tietojen pohjalta.

Orange Business Services on vakiintunut tekijä verkottuneiden autojen markkinoilla. Se toimittaa kiinteitä ja mobiileja verkkoratkaisuja muun muassa Tesla Motorsille, Renault Groupille ja PSA Peugeot Citroënille. Autoille tarkoitetuissa verkkoratkaisuissa yhdistyvät turvallisuus, navigointi, viihde ja matkanteon helppous.
Navigointijärjestelmä heijastaa reittiohjeet ja muut tiedot hologrammeina auton tuulilasiin.

Katso myös

Pyöräilijä – opettele väistämissäännöt

Kevään eteneminen tuo koko ajan lisää pyöräilijöitä liikenteeseen. Turvallisen liikkumisen varmistamiseksi sekä autoilijoiden että pyöräilijöiden …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x