Suurin osa suomalaisista ottaisi koronarokotteen

Suomalaisista 64 prosenttia sanoo ottavansa koronarokotteen, jos se tulee saataville ja sitä suositellaan. Noin 20 prosenttia ei ottaisi rokotetta. Jyrkimmin kieltäytyviä on 10 prosenttia. Vastaajista noin 16 prosenttia ei pystynyt vielä muodostamaan mielipidettään.

Vastaava kysely tehtiin myös keväällä, ja siinä noin 70 prosenttia sanoi ottavansa koronarokotteen, jos se tulee saataville ja sitä suositellaan. Keväällä ihmiset kokivat todennäköisyyden sairastua koronavirustautiin korkeampana kuin nyt syksyllä. Nyt yhä useamman mielestä sairastuminen on epätodennäköisempää kuin keväällä.

– On erinomaista, että taudin kannalta suurimmassa vaarassa olevat ihmiset suhtautuvat erittäin myönteisesti rokotteeseen. Rokote on erittäin tärkeä osa koronavirusepidemian selättämisessä ja se mahdollistaa paluuta normaaliin. Otan itse rokotteen heti kun sitä minulle tarjotaan, toteaa THL:n johtaja Mika Salminen.

Myönteisin suhtautuminen on riskiryhmäläisillä

Eniten halukkuuteen ottaa koronarokote vaikuttaa se, miten rokote suojaa itseä ja muita koronavirustautia vastaan. Rokotteen ottamisen halukkuuteen vaikuttavat myös kuinka hyvän suojan se antaa koronavirustautia vastaan, mahdolliset haittavaikutukset, tartuntatilanne Suomessa, sekä terveydenhuollon ammattilaisten ja terveysviranomaisten antamat suositukset.

Keväällä ja syksyllä tehdyn kyselyn mukaan vanhemmat ihmiset suhtautuvat nuoria myönteisemmin koronarokotteen ottamiseen. Vanhimmasta ikäluokasta eli yli 64-vuotiaista, jopa 82 prosenttia sanoo ottavansa rokotteen. Nuorimmassa ikäluokassa eli 18–29-vuotiaissa halukkuus on noin 48 prosenttia.

THL:n kyselyssä tarkastellaan ihmisten asenteita, käsityksiä ja huolia koronaepidemian aikana. Kyselyn osana tarkasteltiin halukkuutta ottaa tuleva koronarokote. Verkkopaneelikyselyn tuorein aineisto on kerätty 27.11–1.12, johon on vastannut noin 1 000 ihmistä.

Katso myös

Keskussairaalat säilyvät kaikilla hyvinvointialueilla

Sairaala- ja päivystysverkon muutoksia on tehty hallituksen toimesta perusterveydenhuollon yöpäivystyksiin ja tiettyjen sairaaloiden erikoissairaanhoitoon. Tavoitteena …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x