Martelan Pod-tuoteperhettä laajentavat neljän hengen palaverikopit.

Työpisteissä neuvottelu on häiriöksi työympäristölle

Perinteinen mielikuva pitkistä palavereista on enää harvoin totta. Kokoukset ovat yhä useammin ennalta suunnittelemattomia. Nopeiden sisäisten neuvotteluiden merkitys ja määrä ovat ohittaneet perinteiset neuvotteluhuoneessa pidettävät kokoukset. Muutoksilla on merkittävä vaikutus työhyvinvointiin ja työympäristöihin.

Neuvottelukäytäntöjen muuttuminen selviää Martelan kokoamasta Martela Insights -datasta, joka sisältää yli 7 000 suomalaisen, ruotsalaisen ja norjalaisen toimistotyöntekijän arviot työtiloistaan ennen työympäristömuutoksen toteuttamista. Martelan aineiston mukaan yli 60 prosenttia tietotyöläisistä viettää kokouksissa vähintään tunnin jokaisena työpäivänään. Joka viidennellä palaverit vievät työpäivistä peräti enemmän kuin kolme tuntia. Palaverien määrän ja tarkoitusten muuttuminen liittyy laajempaan työtapojen muutokseen. Kun töitä tehdään enemmän etänä, kasvotusten pidettävät tapaamiset koetaan yhä arvokkaammiksi. Työn etenemisen kannalta olennaisia keskusteluita pidetään yhä useammin heti tilaisuuden tullen.

– Tapaamisista suuri osa on sisäisiä, eikä niitä useinkaan aikatauluteta etukäteen. Tällaiset spontaanit keskustelut ovat olennaisia tietotyön sujuvuudelle ja tuottavuudelle, mutta niillä on haitallinen kääntöpuoli. Keskustelut käydään useimmiten työpisteillä ja käytävillä, ja ne ovat merkittävä häiriötekijä muille läsnäolijoille. Kokousten tyypillinen henkilömäärä on ristiriidassa tarjolla olevien neuvottelutilojen kanssa. Vaikka valtaosa palavereista on kahden hengen välisiä tai osa osallistujista on toisaalla omien ruutujensa ääressä, neuvotteluhuoneet mitoitetaan yhä vähintään kuudelle hengelle, Martelan työympäristöasiantuntija Eeva Terävä kertoo.

Toimistojen neuvottelutilat on usein keskitetty yhdelle alueelle asiakastapaamisia ajatellen. Nopeiden sisäisten neuvotteluiden tarpeisiin tilat ovat siksi usein liian kaukana työpisteiltä. Lisäksi tilat vaativat tyypillisesti ennakkovarauksen, mikä sopii huonosti pikapalaverien tarpeisiin.

PodBooth Meeting tarjoaa tilan pikapalavereille

Martelan Pod-tuoteperhettä laajentavat neljän hengen palaverikopit on tarkoitettu sijoitettaviksi keskeisille paikoille työympäristöön, jotta äänieristetyt keskustelutilat olisivat mahdollisimman helposti saatavilla.

– Uutuustuotteen taustalla on halu parantaa yhtä aikaa tehokkuutta ja työrauhaa. Työympäristömittaukset kertovat, että lähellä työpisteitä olevat neuvottelutilat ovat kovimmassa käytössä, ja eniten hukkaa on isoissa pitkän pöydän neuvotteluhuoneissa. Palaverikoppien lisähyöty on, että niitä voi ilman remontteja siirtää sinne, missä tiloja milloinkin eniten tarvitaan, Martelan tuote- ja muotoilujohtaja Kari Leino kertoo.

Ruotsalaisen o4i Design Studion luoma muotoilu liittää palaverikopit saumattomasti työympäristön muuhun sisustukseen. Tärkeitä ominaisuuksia ovat muun muassa huippuluokan akustiikka, säädettävä ilmastointi ja himmennettävä valaistus. Sisustukseen on tarjolla useita erilaisia vaihtoehtoja sohvista pystypöytiin.

Katso myös

Suomen ja Viron välisen merirahdin vienti kasvoi viime vuonna

Viron merkitys Suomen viennille on kasvanut ja kasvaa tulevaisuudessakin muun muassa Venäjä-kaupan vähentymisen ja pohjois-etelä-suunnan …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x