Varaa matka 53 päivää etukäteen

Lentohinnoista voi säästää keskimäärin 26 prosenttia, kun varaa lennot 53 päivää ennen matkustamista. Lentomatkat kannattaa varata hieman alle kaksi kuukautta ennen matka-ajankohtaa. Tekemällä varauksen oikeaan aikaan voi säästää noin neljäsosan verrattuna kalleimpaan varauspäivään. Eniten lompakkoa rasittaa varausten jättäminen vasta matkustuspäivälle.

Riittävän aikaisin varaamisen lisäksi kannattaa valita myös halvimmat lentoajat. Joustavuus on valttia, jos se vain suinkin on mahdollista. Esimerkiksi perjantaisin ja lauantaisin lentäminen on useimmiten huomattavasti kalliimpaa kuin arkena.

Halvimmat matkat saa varattua noin kaksi kuukautta etukäteen. Lisäksi on suositeltavaa välttää viikonloppu- ja päivälentoja, jotka ovat yleensä kalliimpia. Selkeästi edullisinta on lentää tiistaisin ja iltaisin kuuden jälkeen.

Suomen kolme haetuinta lentoreittiä momondon tilastojen mukaan ovat Helsinki-Lontoo, Helsinki-Berliini sekä Helsinki-Pariisi. Näistä kohteista Lontooseen ja Pariisiin on edullisinta matkustaa marraskuussa, kun taas Berliiniin lennetään huokeimmin helmikuussa.

Suosituimpiin kohteisiin matkustettaessa kannattaa olla hieman aikaisemmin liikkeellä, sillä näihin kaupunkeihin halvimmat lennot löytyvät noin 58–59 päivää ennen matkustusajankohtaa. Pariisin halvimmat lennot sijoittuvat yllättäen useimmiten aamuun, muuten halpojen lentojen varaaminen näihinkin kohteisiin noudattaa samoja yleisiä periaatteita.

Eri kohteiden sesonkiajat kannattaa selvittää matkaa suunnitellessa. Sesonkien ulkopuolella matkaavat voivat säästää keskimäärin 39 prosenttia.

  • Halvimmat lennot löydät varaamalla matkasi keskimäärin 53 päivää ennakkoon, näin voit säästää noin 26 prosenttia.
  • Suunnittele matkasi ajoissa, sillä matkapäivänä varattaessa lennot ovat yleensä kalleimmillaan.
  • Edullisin matkustuspäivä on useimmiten tiistai.
  • Lauantai ja perjantai ovat yleensä kalleimmat matkustuspäivät.
  • Iltalennot (lähtö aikavälillä 18:00–00:00) ovat yleensä halvimpia.
  • Aamu- ja aamupäivälennot ovat useimmiten kaikkein hintavimpia.

Tilastot luotiin vertailemalla maailmanlaajuisesti 12,6 miljardia lentohintaa sadalla reitillä momondon haetuimpien joukosta, joista yhdeksässä on lähtömaana Suomi.

Katso myös

Suojaa lapset – varjo on paras suoja UV-säteilyltä

Lapset tulee suojata liialta auringolta, mikäli he eivät voi olla varjossa. Paras tapa on tarjota …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x