Moottorikelkkaan on otettava liikennevakuutus

Ennen kuin moottorikelkalla lähtee liikkeelle sen tulee olla rekisteröitynä liikennekäyttöön ja lakisääteisen liikennevakuutuksen on oltava voimassa. Liikennekäytöstä poistetulla ja vakuuttamattomalla ajoneuvolla ei saa ajaa lainkaan.

Liikennevakuutuslain mukaan liikenteeksi lasketaan myös teiden ulkopuoliset alueet kuten pihatiet, pellot, metsät ja jääalueet, joilla moottorikelkoilla usein ajetaan. Jos poistaa ajoneuvon välillä liikennekäytöstä ja irtisanoo liikennevakuutuksen, vakuutus pitää aina muistaa ottaa uudelleen, kun ajoneuvon ottaa jälleen käyttöön.

– Kausiluonteisuus otetaan yleensä huomioon ajoneuvon liikennevakuutusmaksuissa. Tämän vuoksi liikennekäytöstä poistaminen ja liikennevakuutuksen irtisanominen eivät ole välttämättömiä hiljaisen kauden ajaksi. Velvollisuuksia ei tarvitse muistaa ajokauden alussa erikseen, jos vakuutus on voimassa ympäri vuoden, LVK:n korvauspäällikkö Antti Tuulensuu kertoo.

Laiminlyönti voi tulla kalliiksi

Vakuuttamattomalla ja liikennekäytöstä poistetulla ajoneuvolla ajamisen seuraukset ovat hintavat. Vakuuttamattomuusmaksu on maksettava takautuvasti koko siltä ajalta, kun ajoneuvo on ollut vakuuttamaton, vaikka sillä olisi ajettu vain yhtenä päivänä. Vakuuttamattomuusmaksu voi olla jopa nelinkertainen tavalliseen vakuutusmaksuun nähden. Lisäksi poliisi voi poistaa ajoneuvon kilvet saman tien. Jos ajoneuvo on ajoneuvoverollinen, myös vero on maksettava jälkikäteen.

Jos vakuuttamattomalla ajoneuvolla tapahtuu onnettomuus, ajoneuvon omistaja ei saa korvauksia omista henkilövahingoistaan.

Katso myös

Sähköpotkulautauluun ehdotetaan lakikokeilua

Suomen noin 40 kaupungista ja kunnasta koostuva skuuttiverkosto sekä Kuntaliitto toivovat lisää keinoja sähköpotkulautoja tarjoavien …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x