Antti Niemisen Peltipoliisi-veistos, jolle on puettu nallen näköinen lapanen Korona-pandemian nallehaasteen ajaksi. Lapasen on neulonut lappeenrantalainen taiteilija Maria Nuutinen. Veistos on puettu Antti Niemisen luvalla. (Kuva: Maria Nuutinen)

Lappeenrannan Rantaraitilla jahdataan QR-koodeja

Lappeenrannan liikuntatoimi on rakentanut ulkoilijoille kaksi toiminnallista reittiä Rantaraitin varrelle. Perinteiset rastit on korvattu QR-koodeilla, jotka antavat ohjeet toiminnallisiin tehtäviin.

Suuren suosion saaneelle Rantaraitille on lisätty QR-koodein varustettuja tehtävärasteja, jotka avataan puhelimella. Lappeenrannan koodijahdissa on kaksi vaihtoehtoista rataa: Huhtiniemi-Sammonlahti ja Huhtiniemi-Rakuunamäki, joilta molemmilta löytyy 10 QR-koodirastia.

– Rastien avaamiseen tarvitset älylaitteen, johon on ladattu QR-koodilukija. Ilmaisen QR-koodilukijan voit ladata puhelimeesi Apple Storesta tai Play-kaupasta sanoo, Lappeenrannan kaupungin liikunnanohjaaja Anne Peuhkuri.

Rasteilla on helppoja tehtäviä, yleensä kaksi erilaista, joista voi valita omalle kuntotasolle sopivan vaihtoehdon. Halutessaan voi toki tehdä vaikka molemmat.

– Tehtävät voivat olla esimerkiksi kyykistymisiä, punnerruksia puuta tai penkkiä vasten, porrasten nousua, älypähkinöitä tai keskittymisharjoituksia, Peuhkuri listaa.

Rastit on helppo löytää, sillä ne sijaitsevat näkyvällä paikalla, usein puunrungossa tai vaikkapa valotolpassa. Rasteja on aina kaksi kappaletta pururadan molemmilla puolilla, jotta ruuhkatilanteilta rasteilla vältyttäisiin. Tarkoitus on tietenkin, että kaikki kuntoreitin rastit käydään läpi.

– Saapuessasi rastille, avaa älylaitteesta QR-koodilukija ja vie lukija lähelle QR-koodia. – Klikkaa näytölle tuleva nettilinkki auki ja löydät ohjeet rastilla suoritettavaan toiminnalliseen tehtävään, Peuhkuri neuvoo.

Radan viimeisellä rastilla voi antaa palautetta tehtävänannon yhteydessä. Onnea koodijahtiin! Ethän kävele reitin varrella olevalla hiihtoladulla, kiitos!

Katso myös

Kirjalansalmen sillan liikkeet ovat lisääntyneet

ELY-keskus vetoaa raskaan liikenteen kuljettajia noudattamaan Kirjalansalmen sillalle asetettuja liikennerajoituksia. Sillalla on havaittu raskaiden ajoneuvojen …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x