Muoti- ja urheilukaupan kivijalan kävijät pudonneet

Muotikaupan kokonaismyynnin arvon laskua kertyi tammi-syyskuussa -18,1 prosenttia. Urheilukaupan kokonaismyynti kääntyi syyskuussa jo kasvuun, mutta alkuvuoden kumulatiivinen kehitys on edelleen -1,9 prosenttia pakkasella.

Pakkasta muoti- ja urheilukauppa nyt kaipaakin, sillä talvisesongin kynnyksellä kivijalan kävijämäärät ovat kaukana entisestä.

– Kävijämäärät ovat edelleen matalammat viimevuoden vastaavaan aikaan verrattuna, kertoo Muoti- ja urheilukauppa ry:n toimitusjohtaja Velimatti Kankaanpää. –Suurin syy on etätyön jatkuminen. Varsinkin kaupunkien keskustoissa asiakasmäärät ovat alhaalla. Niin naiset kuin miehetkin ostavat nyt vähän, koska koronaepidemian taas kiihtyessä ”kotoillaan”, eikä ole tilaisuuksia mihin pukeutua.

Urheilukauppojen ja -osastojen myynti puolestaan kasvoi syyskuussa 7 %. Urheiluvaatemyynti kasvoi 5,4 % ja urheilujalkineiden myynti 5,8 %. Silti koko alkuvuoden kehitys on edelleen -1,9 % miinuksella. Samaan aikaan vaatteiden verkkomyynti on kasvanut vuoden alusta tasaisesti.

– Vuosikymmeniin ei ala ole katsonut pitkän aikavälin sääennusteita näin odottaen kunnon talvea koko maahan. Etelä-Suomeenkin saisi tällä kaudella tulla lunta ja talviurheilulle suotuisat säät, Kankaanpää toivoo.

Korona epidemian kehittymisestä huolimatta 45,5 % muoti- ja urheilukaupoista odottaa seuraavan kolmen kuukauden aikana myynnin paranevan. Toisaalta 36,4 % odottaa myynnin heikkenevän. Vielä elokuussa kasvua odotti 60 % alasta. Tiedot perustuvat yhdistyksen jäsentilastoon, jossa on 1400 myymälän ja verkkokaupan tiedot. Otos edustaa 65 % koko markkinan arvosta.

Katso myös

Keski-ikäiset naiset haluavat kasvattaa voimaa

Yhä useampi keski-ikäinen nainen haluaa nykyään treenata voimaharjoittelua ja osa myös isojen painojen nostamista. Miesten …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x