Kausivaloiksi sopivat energiaa säästävät LEDit

Syksyn aika merkitsee monille pidempää keinovalojen ajanjaksoa. Siihen kuuluu olennaisena osana kodin koristelu valoilla marraskuun pimeydestä alkaen. Erilaisilla valosarjoilla saa iloa, eloa ja tunnelmaa pimeyden keskelle.

Ulkovalaistus muuttaa piha-alueen kauniiksi maisemaksi. Valosarjojen ripustaminen on helppoa ja mukavaa, ja siitä voi tehdä vaikka oman syksyn ohjelmanumeronsa perheen pienimpiä ajatellen.

Valoa taloudellisesti

Talven pimeyden taltuttamiseen tarvitaan paljon valoja, mikä voi näkyä jälkikäteen sähkölaskussa. Sähkölasku pienenee, kun hankit hyvän ajastimen, joka sytyttää jouluvalot ja valaisimet itse määrittämäksesi ajaksi ja sammuttaa ne sitten puolestasi.

Toinen tapa pienentää sähkölaskua on LED-valot- ja lamput. Aiemmin ne kokivat vastustusta kylmän ja steriilin valonsa vuoksi, mutta nopean tuotekehityksen ansiosta LED-lamppuja saa nykyään paljon myös hehkulampun tapaisessa lämpimän kellertävässä sävyssä. LED-valoilla on useita muitakin etuja, kuten värisemättömyys, kestävyys, ympäristöystävällisyys ja energiansäästävyys. Kun vanhojen hehkulamppujen tuottamasta energiasta 95 % kului lämmön tuottamiseen ja loput 5 % tuotti valoa, on LED-lampun valontuotanto noin 80 %.

LEDit ovat jonkin verran kalliimpia kuin muut lamput, mutta samalla ne ovat erittäin kestäviä. LED-lamppu voi kestää useita kymmeniä vuosia ja tiensä päähän tultuaan valo alkaa heiketä vähitellen. LED-lamput eivät kuumene käytössä, kuten halogeenilamput, joten niitä voi hyvin käyttää myös lämpöherkissä paikoissa, kuten piparkakkutalon koristelemisessa ja paperisen joulukoristeen sisällä. Myös perinteiset joulukuusenkynttilät saa modernilla tekniikalla, eli LED-valoilla, varustettuina.  Muistathan käyttää ulkona sinne sopivia valaistustuotteita ja valita sisäkäyttöön omansa.

Katso myös

Nuohouksen voi tehdä mihin vuodenaikaan tahansa

Kotitaloudet pystyvät saavuttamaan säästöjä lämmityskustannuksia pienentämällä. Tulisijan käytöllä kiinteistön lämmityksessä on myös merkitystä säästöjen saavuttamisessa …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x