Espanjan Mallorcalla sijaitsevassa hotellissa ei tarvitse häiriintyä lapsista, sillä hotellin ikäraja on 15 vuotta.

Lapsivapaat hotellit suosiossa

Ainoastaan aikuisille tarkoitettujen hotellien määrä on kasvanut viime vuosina selvästi. Hotelleja suosivat niin kaveriporukat kuin kahdenkeskistä rauhaa etsivät pariskunnat. Kun pienten lasten vanhemmat haluavat lähteä lomailemaan ilman lapsia, ei kohteessa välttämättä halua nähdä muidenkaan jälkikasvua. Yhtä lailla lapsivapaita paikkoja saattavat kaivata iäkkäät pariskunnat tai kaveriporukat, jotka haluavat rentoutua ilman ylimääräistä hälinää.

– Nyt tuntuu olevan trendinä se, että jos lapsiperheen vanhemmat saavat kerrankin mahdollisuuden lähteä kahdestaan lomalle, valitsevat he vain aikuisille tarkoitetun hotellin. Kahdestaan matkalle lähdettäessä halutaan olla varmoja, että lomalla on rauhalliset puitteet, jolloin siitä saa enemmän irti, matkatoimiston markkinointipäällikkö Aki Juusola kertoo.

Rauhaa kaipaaville hyvänä vaihtoehtona on suunnata vain aikuisille tarkoitettuun hotelliin. Idean sai myös helsinkiläinen Mari etsiessään sopivaa majoituskohdetta ystäviensä kanssa.

– Halusimme lähteä tyttöporukalla pitkäksi viikonlopuksi jonnekin lyhyehkon lentomatkan päähän. Löysimme Espanjan Mallorcalla sijaitsevan hotellin, joka on tarkoitettu vain aikuisille. Jos ei ole omia lapsia mukana, miksi tarvitsisi katsella muidenkaan lapsia? Hotelli oli aivan loistava löytö, Mari kehuu.

Hotellissa ikäraja on 15 vuotta. Kaveriporukoiden ja eri-ikäisten pariskuntien lisäksi Marin silmiin pistivät parit, jotka odottivat lasta.

– He halusivat ehkä lähteä viimeisen kerran lapsettomina reissuun ja mahdollisimman rauhalliseen paikkaan, Mari arvelee.

Aikuisten menoa golf-kentillä ja vaellusreiteillä

Mallorca ei ole suinkaan ainoa paikka, jossa on vain aikuisillie tarkoitettuja hotelleja. Lapsivapaita hotelleja on lukuisia ympäri maailman, ja niiden suosio on ollut tasaista jo pitkään. Jotkut ovat erikoistuneet hemmottelutarjontaan, joissakin on laajat urheilumahdollisuudet.

Lapsia ei vilise myöskään kaikissa liikuntakohteissa. Vaeltaminen Nepalin Annapurnalla, päivien sukellusreissut Australian Isolla valliriutalla tai keskellä ei mitään sijaitseva golf-kenttä voivat taata rauhan.

Mari ihastui mallorcalaisen aikuisten hotellin rauhaan.
– Lapsivieraiden puuttuminen tuntui positiivisella tavalla, kun kaikkialla oli niin rauhallista. Esimerkiksi aamiaisella tai uima-altaalla ei tarvinnut varoa juoksentelevia lapsia tai sietää ylimääräistä hälinää, Mari kertoo. Hän vietti ystäviensä kanssa hotellissa kolme yötä. Päivisin seurue otti aurinkoa ja kävi ostosreissuilla vartin taksimatkan päässä Palmassa. Tarjolla oli myös liikuntamahdollisuuksia, kuten suppailua ja pilatesta. Iltaisin he nauttivat hotellin livemusiikista. Loma oli todella rentouttava, ja voin suositella lapsivapaata hotellia, Mari vinkkaa.

Espanjan Mallorcalla sijaitsevassa hotellissa ei tarvitse häiriintyä lapsista, sillä hotellin ikäraja on 15 vuotta.
Espanjan Mallorcalla sijaitsevassa hotellissa ei tarvitse häiriintyä lapsista, sillä hotellin ikäraja on 15 vuotta.

Katso myös

juoko kissa

Juoko kissasi tarpeeksi vettä

Nesteytys on tärkeää, myös kissoille. Kissa on alun perin aavikkoeläin, joka sai tarvitsemansa nesteen ruoasta. …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x