Poikia ja tyttöjä kiinnostavat eri harrastukset

Koululaiskyselyllä selvitettiin mitä harrastuksia vastaajilla on, tai mitä he haluaisivat alkaa harrastamaan. Tytöillä ja pojilla oli pääosin eri harrastukset ja erilaiset toivomukset uusien harrastuksien suhteen.

Kyselyssä tiedusteltiin lasten ja nuorten harrastustoiveita koulupäivän yhteydessä. Kysymykset lähetettiin kaikkiin ala-ja yläkouluihin, joita on yhteensä 2 229. Vastauksissa kerrottiiin mitkä ovat suosikkiharrastuksia, sekä mitä harrastuksia haluttaisiin kokeilla. Monet uudet harrastukset kiinnostava koulupäivän yhteydessä. Peräti 55 prosenttia haluaa aloittaa jonkun uuden harrastuksen.

Tyttöjen toiveina olivat ratsastus, ruuanlaitto, kuvataide, eläinkerho, tanssi, kiipeily ja agility. Pojilla kärjessä olivat parkour, pelisuunnittelu, koodaus, jalkapallo, mopon korjaus, BMX- ja maastopyöräily, metsästys lumilautailu ja laskettelu. Tytöillä on kiinnostusta kokeilla myös mm. elokuvakerhoja, kädentaitoja, muotipiirtämistä ja valokuvausta. Pojilla oli lisäksi kiinnostusta historiakerhoon, arkkitehtuuriin sekä media-, video- ja valotaiteeseen.

Alakoululaisten toiveharrastuksia ovat parkour, kiipeily, ruuanlaitto, eläinkerho, kuvataide, lumilautailu, laskettelu ja jalkapallo. Yläkoululaisten suosikit ovat kuntosali, lumilautailu, laskettelu, ruuanlaitto, keilailu, ampumaurheilu, jousiammunta, mopon korjaus ja biljardi.

– Harrastuskysely on loistava alkusysäys sille, että koulupäivien yhteyteen tulee lasten ja nuorten toiveiden mukaisia harrastuksia. Jokaisella lapsella pitää olla mahdollisuus harrastukseen. Se tuottaa iloa sekä onnistumisen ja oppimisen kokemuksia, sanoo tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko.

Opetus- ja kulttuuriministeriön Koululaiskyselyyn osallistui ennätykselliset 197 040 lasta ja nuorta, joka on merkittävä verkkopohjaisen kuulemisen saavutus. Kyselyyn osallistui useampi kuin joka kolmas perusopetuksen oppilas (35 % kaikista oppilaista).

Koululaiskysely on osa harrastamisen Suomen mallin toteutusta. Tavoitteena on tarjota jokaiselle lapselle ja nuorelle mahdollisuus mieluisaan ja maksuttomaan harrastukseen koulupäivän yhteydessä. Harrastukset valitaan Koululaiskyselyn tai muun lasten ja nuorten kuulemisen perusteella.

Katso myös

Suojaa lapset – varjo on paras suoja UV-säteilyltä

Lapset tulee suojata liialta auringolta, mikäli he eivät voi olla varjossa. Paras tapa on tarjota …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x