Uutisotsikot

Varhaisperunoita ja mansikoita odotetaan kesäksi

Kesä ja mökkikausi on alkanut ja tuo mukanaan suomalaiset kesäherkut. Suven kestosuosikkia varhaisperunaa odotetaan eniten kesän ruokapöytään. Jälkiruoaksi maistuvat parhaiten tuoreet marjat.

Sinivalkoinen jalanjälki -kampanja selvitti suomalaisten kesän suosikkiruokia. Sen mukaan kesän ensimmäiset ohutkuoriset perunat maistuvat suomalaisille hyvin. Niitä odottaa keitinveteensä porisemaan 41 prosenttia kyselyyn vastanneista. Uudet perunat maistuvat hyvin sellaisenaan tai vaihtoehtoisesti sillin kanssa.

– Vuodesta toiseen varhaisperunoiden saapumisaikaa aletaan kyselemään jo loppukeväällä, joten kyseessä on todella suomalaisten kestosuosikki. Ensimmäinen suomalainen sato saadaan kauppoihin tyypillisesti toukokuun lopulla. Aika vaihtelee hieman vuodesta toiseen säästä riippuen.

Peruna on myös hyvä lisuke grilliherkuille. 12 prosenttia suomalaisista odottaa kesäruoista eniten grillissä sihisevää lihaa. Se näyttäisi ohittavan kepeästi esimerkiksi grillimakkaran suosion, joka on listan hännillä kolmella prosentilla.

– Odotetuimmat kesäruoat ovat perinteisiä Suomesta saatavia suomalaisia ruokia. Tämä on ilahduttava tieto, sillä kotimaisilta tiloilta ja yrityksiltä ruoan ostaminen tukee suomalaista työtä, sanoo Suomalaisen Työn Liiton projektipäällikkö Merja Mantila.

Makeista kesäherkuista eniten suositaan tuoreita marjoja. Mansikoita odottaa kesältä eniten 16 prosenttia suomalaisista ja metsämarjoja kahdeksan prosenttia. Jäätelö on vain kolmen prosentin lempikesäherkku tutkimukseen vastanneista. Mummonmökkien klassikko, mansikka- tai mustikkamaito ei puolestaan yltänyt listalle lainkaan.

Katso myös

Teräsrakenne -palkinnon sai kulttuurikeskus Kiinassa

Strait Culture and Art Centre on valittu vuoden 2020 Teräsrakenne -palkinnon voittajaksi. Palkinnon saa arkkitehtonisesti …