Mercedes ML on nyt GLE

Mercedes-Benz ML on perusteellisesti uudistunut ja uutuus on nyt nimeltään GLE-sarja. GLE:ssä on kuusi 4-, 6- ja 8-sylinteristä moottorivaihtoehtoa. Bensiinimoottori- ja hybridimalleissa voimansiirtoon käytetään 7G-Tronic-automaattivaihteistoa. Dieselmallistossa voiman välittää 9GTronic-automaattivaihteisto. Valinnaisvarusteena tarjolla on maastoajoa helpottava alennusvaihde ja tasauspyörästön lukko. ECO start/stop-toiminto on vakiovaruste kaikissa malleissa.

– Uudella GLE:llä on kaikki eväät jatkaa M-sarjan aloittamalla menestyksen tiellä. Sen takaavat mallin nykyaikaiset ja tehokkaat voimalinjat, erinomainen käsiteltävyys ja ajomukavuus sekä SUV:n vankka ja luja rakenne, Mercedes-Benzin myynti- ja markkinointijohtaja Ola Källenius kuvaa. – M-sarjamme aloitti premium-luokan SUV:ien tarinan vuonna 1997. Sen jälkeen malliamme on kopioitu useasti, mutta harva kilpailijoista on yltänyt samalle tasolle, hän huomauttaa.

Bensiinimoottoriset vaihtoehdot ovat 3-litraisella V6-tuplaturbomoottorilla varustettu GLE 400 4Matic sekä 4,7-litraisen V8-kaksoisturbon ryydittämä GLE 500 4Matic. Dieselversiot ovat takavetoinen GLE 250 d sekä nelivetoiset GLE 250 d 4Matic ja GLE 350 d 4Matic. Kaikki moottorit täyttävät Euro 6 –päästönormin. Dieselmoottorinen GLE 250 d on 2 ensimmäinen sarjavalmisteinen, täyskokoinen SUV-malli perinteisellä polttomoottorilla, jonka päästötaso jää 140 gramman tasolle kilometrillä.

GLE 500Saatavana on myös plug-in lataushybridivaihtoehto GLE 500 e 4Matic. Mallin BlueDirect V6-bensiinimoottori tuottaa 245 kW/333 hv tehon. Sen parina työskentelee 85 kW/116 hv:n tehoinen sähkömoottori. Yhdessä ne tuottavat V8-moottoria vastaavan tehon 325 kW/442hv ja 650 Nm:n väännön. Hybridimallin keskikulutus jää ainoastaan 3,3 litraan sadalla kilometrillä, mikä vastaa 78 gramman CO2-päästöjä kilometrillä. Kuljettajan käytössä on neljä ajotilaa: Hybrid, E-Mode, E-Save sekä Charge. E-Mode -tilassa autolla voi ajaa akkuvoimalla noin 30 kilometrin matkan jopa 130 kilometrin huippunopeudella. Sähkö varastoidaan 8,7 kWh:n tehoiseen litiumioniakkuun, jonka täyteen lataaminen kestää nopeimmillaan vain noin kaksi tuntia.

Malliston suorituskykyisintä päätä edustavat AMG GLE 63 sekä AMG GLE 63 S. Niiden 5,5 litran kaksoisturboahdetusta V8-moottorista on otettu ulos 410 kW/557 hv ja (S-versiossa) 430 kW/585 hv teho sekä 700/760 Nm:n vääntö. Kiihdytys 0–100 kilometriin onnistuu 4,3/4,2 sekunnissa. Keskikulutus on molemmissa malleissa 11,8 l/100 km. 4Matic-mallien vetosuhde etu- ja taka-akselin välissä on normaalisti 50:50, mutta GLE 63 ja GLE 63 S –malleissa 40:60.

Vakiovarustelu on poikkeuksellisen kattava – aikaisemman M-sarjan esikuvan mukaisesti. Turvajärjestelmistä pakettiin sisältyvät esimerkiksi perävaunun vetämistä helpottava sivutuuliavustin ja CPA Plus –törmäyksenestoavustin. Infotainment-järjestelmistä mukana ovat Audio 20 CD, kojelaudan 7-tuumainen monitoiminäyttö sekä Mercedesin connect me –palvelut käyttöliittymineen. Vakiona lisäksi älykäs led-valoihin perustuva ILS-valojärjestelmä, aktiivinen pysäköintiavustin ja automaattinen Easy Pack –takaluukku.Mercedes-Benz GLE, W 166, face lift 2015

Jo vakiona olevian Individual, Comfort, Slippery ja Sport –toimintojen lisäksi 4Matic-malleissa on Offroad  -ohjelma, joka helpottaa ajamista helpohkossa maastossa. Jos GLE on varustettu valinnaisella OffRoad-Engineering-varustepaketilla, käytössä on vielä Offroad+-ajo-ohjelma. Se säätelee alennusvaihteeen, tasauspyörästölukon sekä Airmatic-ilmajousituksen toimintaa. Maavara kasvaa tässä asetuksessa 285 milliin ja kahlaussyvyys 600 milliin. 4- ja 6-sylinteristen moottorien yhteydessä vakiovarusteena on Agility Control – teräsjousitus.

Mercedes-Benz tarjoaa ensimmäistä kertaa tässä autoluokassa myös täysin sähkötoimisen, uloskääntyvän ja sisään puskurin alle taittuvan vetokoukun, johon in integroitu ESP-perävaunun vakautustoiminto. GLE:n vetokyky on enimmillään 3500 kiloa.

Katso myös

Sähköautojen julkisessa latausinfrassa näkyy kehitystä

Sähkökäyttöisiä henkilö- ja pakettiautoja palveleva latausinfrastruktuuri laajenee jatkuvasti. Raskaille ajoneuvoille soveltuvan latausinfrastruktuurin ja myös vetytankkausasemien …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x