Poliisi valvoo ensi viikolla suojatiesääntöjen noudattamista ja sähköpotkulautailijoita

Poliisi valvoo tehostetusti suojateillä maanantaista perjantaihin viikolla 17. Poliisi valvoo myös miten sähköpotkulautailijat ja pyöräilijät noudattavat liikennesääntöjä, sekä heidän turvallisuuttaan.

Valvonta painottuu ajoneuvojen kuljettajien suojatiesääntöjen noudattamiseen. Pyöräilijöiden ja kevyen sähköajoneuvon kuljettajien liikennekäyttäytymistä poliisi seuraa myös aktiivisesti eli ajetaanko jalkakäytävillä, sekä noudatetaanko väistämissääntöjä ja liikennevaloja.

– Valvontapäivänä puutumme myös suojaamattomien tienkäyttäjien liikkumista haittaavaan ja vaarantavaan pysäyttämiseen ja pysäköintiin muun muassa suojateiden läheisyydessä, pyöräteillä ja -kaistoilla, poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta sanoo.

Suojaamaton tienkäyttäjä on kansainvälisessä käytössä oleva termi, ja sillä tarkoitetaan muun muassa jalankulkijoita, pyöräilijöitä, sähköskuuttien kuljettajia ja muita heikommin suojattuja tiellä liikkuvia kuten mopoilijoita. Suojaamattomien tienkäyttäjien osuus tieliikenteen kuolonuhreista on suuri.

– Suojaamattomien tienkäyttäjien osuus tieliikenteen kuolonuhreista Suomessa vuonna 2023 oli 33,5 prosenttia. Näissä luvuissa ovat mukana moottoroidut kaksipyöräiset ajoneuvot. Tästä syystä näiden tienkäyttäjäryhmien turvallisuuden tulee olla jatkuvasti liikenneturvallisuustyön keskiössä, Kallio korostaa.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan tammi-maaliskuussa 2024 on tieliikenteessä menehtynyt yksi pyöräilijä ja viisi jalankulkijaa.

Katso myös

Mopot ja sähköiset liikkumisvälineet poliisin ja Traficomin kevätsyynissä

Poliisi valvoo ensi viikonloppuna 24.-26.5. koko maassa kaksipyöräisten ajoneuvojen rakennetta ja kuntoa, kuljettajien ajokuntoa, suojakypärän …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x