Uutisotsikot

Taloyhtiön talkooväen vakuutusturva kannattaa tarkistaa

Kevät on taloyhtiöissä talkoiden aikaa. Hallituksen on hyvä etukäteen varmistaa, että talkoot onnistuvat toivotulla tavalla, ja talkooväen käytössä on tarvittavat työvälineet sekä asianmukaiset vakuutukset.

Talkoisiin osallistuminen on aina vapaaehtoista. Tyypillisesti talkoissa tehdään kevyitä ja turvalliseksi luokiteltavia töitä, kuten haravointia ja pensaiden siistimistä. Näissäkin töissä voi huonolla tuurilla sattua vahinkoja, jonka vuoksi talkoissa mukana olivat voi vakuuttaa erikseen.

“Vakuutuksia on monenlaisia ja usein puhutaan vain talkoovakuutuksista. Talkoovakuutus on suppeampi kuin ryhmätapaturmavakuutus. Talkoovakuutukseen liittyy esimerkiksi ikärajoitus, jolloin iäkkäät talkoilijat eivät kuulu sen piiriin”, huomauttaa Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen.

Ryhmätapaturmavakuutus kattaa kaikki taloyhtiössä asuvat ja talkoisiin osallistuvat henkilöt. Vaaralliset työt kannattaa kuitenkin jättää ammattilaisten tehtäväksi.

”Talkoissa kannattaa pitäytyä pihatöiden perinteisissä tehtävissä, eikä ruveta kaatamaan puita tai kiipeilemään katoilla. Turhia riskejä kannattaa välttää”, Pynnönen suosittelee.

Talkoiden järjestämisellä on muitakin mukavia seurauksia kuin pihamaan siistiytyminen. Yhdessä tekeminen luo taloyhtiöön hyvää henkeä ja sen ansiosta riidatkin voivat vähentyä. Tämä on vähintään yhtä tärkeä asia kuin taloudellinen säästö, joka saavutetaan maalaamalla vaikkapa aidat talkootyönä.

Katso myös

Kodin viilentäminen lisää asumisen mukavuutta

Kesän ensimmäiset helteet ovat tulossa ja kodin viilentäminen voi olla tarpeellista asumismukavuuden lisäämiseksi. Koneellista jäähdytystä …

Kommentoi