VR lisäsi kesäksi junayhteyksiä Turun seudulle

Kesää kohti vilkastuneen kysynnän ansiosta VR on lisännyt kuusi uutta junavuoroa Kupittaan ja Helsingin välille. Väyläviraston ratatyöt Turun ja Kupittaan välillä jatkuvat, ja aiheuttavat kesän aikana muutamia poikkeusjärjestelyitä myös Tampereen ja Turun välisille junille.

Väyläviraston ratahankkeen vuoksi junat eivät pääse liikennöimään Helsingin suunnasta Turun asemalle saakka, vaan tilapäisenä pääteasemana toimii Kupittaa vuoden 2024 loppuun saakka.

– Olemme iloisia siitä, että Turun yhteyksiin vaikuttavasta ratatyöstä huolimatta junamatkojen kysyntä Helsingin ja Kupittaan välillä on pysynyt hyvällä tasolla ja pystyimme kasvattamaan vuorojen määrää niin arkisin kuin viikonloppuisinkin, toteaa VR:n suunnittelujohtaja Juho Hannukainen.

Lista uusista vuoroista:

ma–to klo 12.36–14.25 Helsinki–Kupittaa (Turku)
ma–to klo 13.31–15.23 Kupittaa (Turku)–Helsinki
lauantaisin klo 14.36–16.25 Helsinki–Kupittaa (Turku)
lauantaisin klo 14.31–16.23 Kupittaa (Turku)–Helsinki
sunnuntaisin klo 15.36–17.25 Helsinki–Kupittaa (Turku)
sunnuntaisin klo 18.31–20.23 Kupittaa (Turku)–Helsinki

Ratatöiden vuoksi VR korvaa kesän aikana muutamina yksittäisinä päivinä busseilla myös Turun ja Tampereen välisiä junavuoroja joko kokonaan tai osittain. Lisäksi Helsingin suunnasta tuleville VR tarjoaa korvaavan bussiyhteyden Kupittaalta Turun satamaan. Pyörän kanssa matkustavien on hyvä huomioida, että korvaavassa bussissa ei voi kuljettaa pyörää. Junien ja laivojen aikataulut on kuitenkin yhteensovitettu niin, että Kupittaan asemalta ehtii reittioppaan aikataulujen mukaisesti siirtyä satamaan myös pyöräilemällä.

Junalla kesän pyörämatkakohteisiin

Kesä on perinteisesti vilkasta pyörämatkailun sesonkia Turun seudulla, joka on suosittu lähtöpaikka pyöräretkelle saaristoon tai laivalla Ahvenanmaalle. VR on lisännyt osaan Helsinki–Kupittaa-reitin junista kesäksi yöjunista tuttuja pyörä- ja tavaravaunuja, jolloin junassa voi parhaimmillaan olla jopa 13 pyöräpaikkaa.

“Pitkänä ja luonnoltaan monipuolisena maana Suomi on pyörämatkailijan aarreaitta. Pyörämatkailun hienous on siinä, että se sopii lähes kaikille, eikä siihen tarvitse kalliita varusteita tai huippukuntoa. Pyörämatka voi onnistua jopa ilman omaa pyörää, sillä monissa kaupungeissa matkan rautatieasemalle voi taittaa kaupunkipyörällä, ja määränpäässä nähtävyyksiin voi tutustua kohdekaupungin omilla kaupunkipyörillä”, sanoo Pyörämatkailukeskuksen koordinaattori Heli Laukkanen.

Katso myös

Lounais-Suomen poliisi jatkaa Portsan puutalopalon selvittämistä

Lounais-Suomen poliisilaitos on jatkanut Turun Portsan kaupunginosassa maanantaina syttyneen tulipalon tutkintaa. Asiaa tutkitaan yleisvaaran tuottamuksena. …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x