Uutisotsikot

Työntekijän oleskeluluvalle asetetaan tuloraja

Työ- ja elinkeinoministeriö on käynnistänyt työperäisten oleskelulupien tulorajoihin liittyvien lakimuutosten valmistelun. Samalla selvitetään tulorajojen sopivia tasoja ja vaikutuksia.

Työntekijän oleskeluluvalle asetettaisiin 1 600 euron tuloraja Orpon hallitusohjelman mukaisesti. Läpinäkyvyyden lisäämiseksi työperusteisten lupien tulorajoista säädettäisiin jatkossa valtioneuvoston asetuksella.

– Hallitus edistää monin keinoin työvoiman maahanmuuttoa sekä Suomen veto- ja pitovoimaa. Samalla tulee varmistaa, että Suomeen töihin tulevat saavat työstä palkkaa, jolla tulee toimeen. Näin voidaan myös edistää työvoiman hyväksikäytön torjuntaa, työministeri Arto Satonen sanoo.

Nyt valmisteltava 1 600 euron tuloraja alle jäisi alustavien arvioiden mukaan pääasiassa osa-aikaisia työntekijöitä. Arviot muutoksen vaikutuksesta maahanmuuton määrään tarkentuvat valmistelun edetessä.

Hallituksen esitys on tarkoitus lähettää lausuntokierrokselle syksyllä 2023. Esitys annettaisiin eduskunnalle alkukeväästä 2024 ja muutokset tulisivat voimaan vielä vuoden 2024 aikana.

Selvitys tarjoaa tietoa vaikutuksista työvoiman saatavuuteen
Samanaikaisesti työ- ja elinkeinoministeriö on käynnistänyt hallitusohjelman mukaisen selvityksen työperäisten lupien tulorajojen vaikutuksista ja sopivasta tasosta.

Selvityksessä tarkastellaan työntekijän oleskeluluvan lisäksi erityisasiantuntijoiden lupia sekä muita työperäisiä lupia. Tietoa kootaan erityisesti tulorajojen vaikutuksesta työvoiman saatavuuteen. Selvityksen tuloksia voidaan hyödyntää tulorajojen asettamisessa jatkossa.

Selvityksen on tarkoitus valmistua alkuvuodesta 2024.

Katso myös

Kyberturvallisuuskeskus vastaanottanut lukuisia ilmoituksia puhelinnumeroiden väärentämisistä

Numeroiden väärennyksistä ovat ilmoittaneet sekä kansalaiset että yritykset. Väärennetyistä numeroista on soitettu sekä huijaus- että …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x