Kuohuviinin kesäsesonki alkaa

Kevään ja kesän odotettua juhlakautta ennakoiden kasvaa huhti–toukokuussa samppanjoiden, kuohuviinien ja aromatisoitujen viinien valikoima. Osa kuplivista on valikoimassa ainoastaan kesäkauden ajan. Kuohuvat saapuvat eri puolilta maailmaa ja ovat sopivan erilaisia.

– Kuohuviini on oivallinen kesäjuoma, joka raikastaa ja kohottaa tunnelmaa. Laatukuplivat sopivat mainiosti myös ruokapöytään kesäisen kevyille kasvis-, kala- ja liharuoille. Viinicoolerissa kuohuviini säilyy viileänä myös vapun piknikkikorissa, kertoo Alkon tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna.

Kuohuviini sopii parhaiten pikkusuolaisille, kalalle, kanalle ja äyriäisille sekä sushille. Oikeastaan ainoat ruoat, joille kuohuviiniä ei useimmiten sovi ovat arkiset kotiruoat, kuten karjalanpaisti ja poronkäristys, ja perinneruoat, kuten kalakukko. Paras vaihtoehto se ei myöskään ole hyvin rasvaisille tai maustetuille ruoille.

Kun kuohuviiniä nautitaan ruokajuomana, kannattaa valita hiukan kypsyneempi ja laadukkaampi kuohuviini. Espanjalaiset cavat ovat hyvä ja edullinen vaihtoehto. Myynnissä on myös useita alkoholittomia kuohuviinejä. Kuohuviini sopii hyvin myös jälkiruokien yhteyteen, mutta silloin juoman on hyvä olla hiukan makeampaa kuin tarjottava ruoka. Varma klassikkoyhdistelmä on jäätelö, mansikat ja makea italialainen kuohuviini.

Vappuviikon arvioidaan olevan vuoden vilkkaimpia myyntijaksoja Alkossa. Kokonaismyynnin uskotaan kasvavan kaiken kaikkiaan noin 70 prosentilla. Alkojen ovet käyvät vappuviikolla noin 500 000 kertaa useammin kuin normaaliviikolla. Prosentuaalisesti eniten kasvaa aromatisoitujen ja muiden mietojen viinien myynti. Normaaliviikolla näitä viinejä myydään noin 7,5 tuhatta litraa, kun taas vappuviikolla kyseisiä tuotteita myydään yli 55 tuhatta litraa. Toiseksi eniten prosentuaalisesti kasvaa kuohuviinien myynti. Normaaliviikolla kuohuviiniä myydään reilut 75 tuhatta litraa, kun taas vappuviikolla asiakkaat ostavat kuohuviiniä yli 420 tuhatta litraa. Samppanjan myynti kasvaa arviolta liki 260 prosenttia. Yli kaksinkertaista myyntiä povataan myös roseeviineille, siidereille, hedelmäviineille ja alkoholittomille tuotteille. Kaiken kaikkiaan vappu tuo Alkoihin yli 1,6 miljoonaa asiakasta, mikä on reilut puoli miljoonaa enemmän kuin normaaliviikolla.

Katso myös

juoko kissa

Juoko kissasi tarpeeksi vettä

Nesteytys on tärkeää, myös kissoille. Kissa on alun perin aavikkoeläin, joka sai tarvitsemansa nesteen ruoasta. …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x