Tietosuojaseloste

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen tietosuojaseloste. Extralehtien asiakasrekisteri ja yritysasiakkaille tarkoitettu sähköinen tilausjärjestelmä.

Rekisterin käyttötarkoitus

Keräämme henkilötietoja kommunikointiin tilauksiin ja laskuihin liittyvissä asioissa, tilausten ja laskujen, sekä niihin liittyvien dokumenttien toimittamiseksi, markkinointipostin lähettämiseksi, ja asiakkaalle tunnusten luomiseksi sähköiseen järjestelmään, sekä yleisesti asiakassuhteen hoitamiseksi.

Tietojen keräämisen ja käsittelyn peruste, säännönmukaiset tietolähteet

Asiakkaan tietoja keräämme asiakkaalta itseltään. Käsittelyn peruste on liike- ja/tai lukijasuhteen ylläpito. Tietoja on käsiteltävä jotta voimme hoitaa asiakkaan kanssa tehtävän kaupankäynnin velvoitteet sekä tarjota ajankohtaista informaatiota palveluistamme, tuotteista ja käynnissä olevista kampanjoista.

Rekisterin tietosisältö

Asiakasyrityksen yhteyshenkilöiden nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Lisäksi rekisteröimme sellaisia henkilötietoja jotka asiakas antaa tilauksen yhteydessä. Tällaista tietoa on tyypillisimmin toimitusosoite ja siihen liittyvä nimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite tai tilausviite.

Tietojen säilytysaika

Henkilötiedot säilytetään niin kauan, kun niitä tarvitaan asiakkaan kanssa tehtävän sopimuksen täytäntöön panemiseksi tai asiakaspalvelun kehittämiseksi tai niin kauan kuin se lainsäädännön (kirjanpitolaki, kuluttajasuojalaki) mukaan on tarpeen säilyttää.

Säännönmukaiset tietojen luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle

Tietoja luovutetaan EU:n ja ETA:n ulkopuolelle alihankkijalle (tietojen käsittelijälle) sähköisen markkinointimateriaalin lähettämiseksi. Tietojen käsittelijä on sitoutunut EU:n tietosuoja-asetuksen noudattamiseen ja maalla (Yhdysvallat) on EU:n komission mukaan soveltuva tietosuojalainsäädäntö voimassa. Tietoja luovutetaan EU:n sisällä alihankkijoille (tietojen käsittelijöille) satunnaisesti, esim. puhelinnumero ja nimi, tilauksen toimittamiseksi perille, mikäli asiakas pyytää tietojen lisäämistä tilaukselle joko antamalla oletustoimitusosoitteeksi puhelinnumerolla tai nimellä varustetun osoitteen tai antamalla tällaisen osoitteen erikseen tilauskohtaisesti.

Evästeiden (cookies) käyttö

Käytämme verkkosivuillamme ns. cookie-toimintoa eli evästeitä. Eväste on käyttäjän tietokoneelle lähetettävä ja siellä säilytettävä tekstitiedosto, joka mahdollistaa internet-sivujen ylläpitäjän tunnistamaan usein sivuilla vierailevat kävijät, helpottamaan kävijöiden kirjautumista sivuille sekä mahdollistamaan yhdistelmätiedon laatimisen kävijöistä. Tämän palautteen avulla pystymme jatkuvasti parantamaan sivujemme sisältöä. Evästeet eivät vahingoita käyttäjien tietokoneita tai tiedostoja. Käytämme niitä siten, että voimme tarjota asiakkaillemme kunkin yksilöityjen tarpeiden mukaisia tietoja ja palveluita. Mikäli sivuillamme vieraileva käyttäjä ei halua meidän saavan edellä mainittuja tietoja evästeiden avulla, selainohjelmat mahdollistavat eväste-toiminnon poiskytkemisen. Tämä tapahtuu selaimen asetuksien kautta. On kuitenkin hyvä ottaa huomioon se, että evästeet voivat olla tarpeellisia joidenkin ylläpitämiemme sivujen ja tarjoamiemme palveluiden asianmukaiselle toimimiselle.

Rekisterin suojaus

Sähköiset tiedot on suojattu asianmukaisesti palomuurilla, käyttäjätunnuksin ja salasanoin. Tietojen käyttöoikeus on vain niillä rekisterinpitäjän palveluksessa olevilla henkilöillä, jotka tarvitsevat tietoja tehtävissään.

Automaattinen päätöksenteko

Automatisoituja yksittäispäätöksiä (EU:n tietosuoja-asetuksen artikla 22) ei tehdä.

Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyllä on oikeus tarkastaa, mitä häntä koskevia tietoja henkilötietorekisteriin on talletettu. Rekisteröidyllä on oikeus vaatia virheellisten tai vanhentuneiden tietojen oikaisua tai poistamista. Rekisteröidyllä on myös oikeus rajoittaa tai vastustaa tietojensa käsittelyä EU:n tietosuoja-asetuksen artiklojen 18 ja 21 mukaisesti. Rekisteröidyllä on oikeus peruuttaa aiemmin antamansa suostumus tietojen käsittelylle tai tehdä henkilötietojensa käsittelyyn liittyvistä seikoista valitus valvontaviranomaiselle. Kirjallinen tarkastus-, muutos tai poistopyyntö tulee lähettää rekisteriasioista vastaavalle henkilölle sähköpostitse tai postitse. Rekisterinpitäjä pidättää oikeuden tarkastaa edellä mainitun pyynnön lähettäneen henkilöllisyyden.

Kommentointi

Kun sivuston käyttäjät jättävät kommentteja sivustolle, keräämme kommenttilomakkeessa olevat tiedot, sekä käyttäjän IP-osoitteen ja selaimen versiotiedot roskaviestien tunnistamisen helpottamiseksi.

Kun vierailijat jättävät kommentin tälle sivustolle keräämme tiedon, joka on näkyvissä kommentointikentissä, IP-osoitteen sekä selaimen versioon liittyvät tiedot. Sähköpostiosoitteesta luotu anonymisoitu hajautustieto (hash) voidaan lähettää Gravatar-palveluun, jotta tiedetään onko kommentoija palvelun käyttäjä. Gravatar-palvelun tietosuojaseloste löytyy osoitteesta https://automattic.com/privacy/.

Media

Mikäli lataat kuvia tälle sivustolle, sinun tulee välttää sellaisten kuvien lataamista, joissa on tallennettu paikkatieto (EXIF GPS). Sivuston vierailijat voivat ladata ja katsoa paikkatietoa kuvista, joita sivustolla on.

Evästeet

Jos jätät kommentin sivustolle, voit valita nimen, sähköpostiosoitteen ja url-osoitteen tallennuksen evästeeseen. Tämä toiminto lisää käyttömukavuutta, koska lomaketta ei tarvitse täyttää jokaisella kerralla uudelleen kommenttia lisätessä. Evästetieto poistetaan selaimesta vuoden kuluttua.

Mikäli sinulla on tili ja kirjaudut sivustolle, asetamme väliaikaisen evästeen, joka päättelee tukeeko selaimesi evästeitä vai ei. Tämä eväste ei sisällä henkilötietoa ja se poistetaan kun selainikkuna suljetaan.

Kun kirjaudut sisään asetamme useita evästeitä, jotka tallentavat kirjautumis- sekä näyttöasetuksesi. Kirjautumisevästeet poistetaan kahden vuorokauden kuluessa, näyttöasetuksiin liittyvät evästeet poistuvat vuoden päästä. Mikäli valitset “Muista minut” kirjautumisen yhteydessä, kirjautumistietojasi säilytetään kahden viikon ajan. Mikäli kirjaudut ulos, kirjautumiseen liittyvät evästeet poistetaan samassa yhteydessä.

Mikäli julkaiset artikkelin tai muokkaat olemassa olevaa tallennamme selaimeen evästeen, joka sisältää muokattavan artikkelin ID:n. Eväste vanhenee yhdessä vuorokaudessa.

Muilta sivustoilta upotettu sisältö

Tämän sivuston artikkelit voivat sisältää upotettua sisältöä (esimerkiksi videoita, kuvia, artikkeleita jne.). Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla.

Nämä sivustot voivat kerätä tietoa sinusta, käyttää evästeitä, upottaa kolmannen osapuolen seurantaevästeitä ja monitoroida vuorovaikutustasi upotetun sisällön kanssa, mukaan lukien vuorovaikutuksen seuranta jos ja kun olet kirjautunut käyttäjänä sivustolle.

Analytiikka

Tässä osiossa tulee kirjata mitä analytiikkapalvelua käytät, kuinka käyttäjät voivat estää seurannan sekä linkki analytiikkapalvelun tietosuojaselosteen, mikäli sellainen on saatavilla.

Oletuksena WordPress ei kerää analytiikkatietoa. Käyttöpalveluntarjoajat saattavat kuitenkin kerätätä anonyymia analytiikkatietoa. Sivustolle saattaa olla asennettu myös lisäosia, jotka tarjoavat analytiikkapalvelua. Mikäli analytiikkalisäosia on asennettu, niiden kuvaukset tulee lisätä tähän.

Kenelle jaamme tietosi

Tietoja ei jaeta kenenkään kanssa. Jos pyydät salasanan palauttamista, IP-osoitteesi liitetään mukaan palautussähköpostiisi.

Kuinka kauan säilytämme tietoa

Mikäli jätät kommentin, kommenttia ja sen metatietoa säilytetään toistaiseksi. Tämä tehdään siksi, että voimme tunnistaa ja hyväksyä seuraavat kommentit automaattisesti sen sijaan, että säilyttäisimme ne moderointijonossa.

Tallennamme rekisteröityneiden käyttäjien käyttäjäprofiilien tiedot. Kaikilla käyttäjillä on mahdollisuus nähdä, muokata ja poistaa omia henkilötietojaan, sekä poistaa koko tili milloin vain. Ainoastaan käyttäjänimeä ei voi muuttaa. Verkkosivuston ylläpitäjät voivat nähdä ja muokata käyttäjäprofiilien tietoja.

Oikeudet omaan tietoosi

Mikäli sinulla on käyttäjätili tälle sivustolle tai olet jättänyt kommentteja, voit pyytää koostetiedostoa omista henkilötiedoistasi, sisältäen kaiken henkilötiedon, jonka olet meille antanut. Voit myös poistaa itse käyttäjätilisi tai pyytää sen ja henkilötietojesi poistoa. Oikeus omien tietojen poistoon ei koske sellaista henkilötietoa, joka meidän on säilytettävä ylläpidollisista, juridisista tai tietoturvaan liittyvistä syistä.

Rekisterinpitäjä

Extralehdet, osoitteessa extralehdet.com. Rekisteriasioita hoitavan henkilön yhteystiedot: Petri Saarinen, sähköpostiosoite: petri@extralehdet.com