Pankkipalveluiden hintoja voi vertailla verkossa

Kuluttajien maksutilien ja niihin liitettyjen yleisimpien palvelujen hintoja vertailevalla sivustolla voi vertailla eri pankkien maksutilien ylläpitoon, saldo- ja tapahtumakyselyihin, tilisiirtoihin, verkkomaksuun sekä debit-kortin ylläpitoon liittyviä hintatietoja.

Vertailusivusto kattaa tavanomaiset maksamiseen tarkoitetut tilit, joilta voi nostaa käteistä ja joille voi tallettaa varoja. Kultakin palveluntarjoajalta on vertailussa yksi, palveluntarjoajan yleisimmin asiakkaille tarjoama maksutili. Palvelussa ei ole mukana säästötilejä, joissa varojen nostoa on rajoitettu eikä luotollisia tilejä, joihin ei sisälly mahdollisuutta varojen tallettamiseen.

Palveluiden hintatietoja voi hakea ja vertailla eri pankkien ja niiden konttoreiden sijainnin mukaan. Hintatiedot ovat perushintoja, eikä niissä ole huomioitu mahdollisia palveluntarjoajakohtaisia alennuksia. Alennuksista saa tietoja ottamalla yhteyttä suoraan palveluntarjoajaan.

Verkkosivustoa ylläpitää riippumaton FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonta, sivuston käyttö on maksutonta. Finanssivalvonnan tehtävänä on tarjota vertailusivusto.

– Päivittäisten pankkipalveluiden hintojen vertaileminen on ollut kuluttajalle varsin työlästä. Toivommekin, että sivusto helpottaa osaltaan ajantasaisen tiedon saamista pankkipalveluiden hinnoittelusta, johtava lakimies Harri Isokoski sanoo.

Maksutilivertailu-sivusto löytyy täältä: maksutilivertailu

Katso myös

Arvonlisävero nousee syyskuussa

Hallituksen eduskunnalle jättämän esityksen mukaan yleinen arvonlisäverokanta nousee 25,5 prosenttiin 1.9. lähtien. Arvonlisäveroprosentti määräytyy sen …