Medialle avustuksia 7,5 miljoonaa euroa

Valtionavustuksen tarkoituksena on tukea koronaepidemiasta kärsinyttä journalistista sisältöä tuottavaa mediaa. Avustusta myönnetään 97 yritykselle, jotka ovat hakeneet tukea kohdennettavaksi yhteensä 236 tiedotusvälineelle.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on tehnyt päätökset journalistisen sisällön edistämiseen myönnettävästä valtionavustuksesta. Valtionavustusta myönnetään 97 yritykselle yhteensä 7,5 miljoonaa euroa, joka jaetaan kaikkien tukea hakeneiden ja edellytykset täyttäneiden yritysten kesken suhteessa yritysten journalistista työtä tekevien henkilöiden lukumäärään. Avustuksen kokonaismäärä on enintään 800 000 euroa yritystä (konsernia) kohti. Avustuksen suuruus yhtä journalistista työtä tekevää henkilöä kohden on noin 3 700 euroa muilla yrityksillä kuin niillä, joilla edellä mainitun 800 000 euron enimmäismäärän täyttyminen vaikuttaa lopulliseen myönnettyyn tukimäärään.

Valtionavustuksen tavoitteena on lisätä monimuotoista journalistista sisältöä ja sen tarjontaa sekä tukea journalismia paikallisella, alueellisella ja valtakunnallisella tasolla. Tukea myönnetään journalistista työtä tekevien henkilöiden palkkoihin ja journalistisen sisällön hankkimiseen käytettyihin freelance-palkkioihin.

Sanomalehdet saavat eniten koronatukea

Koronatukea saaneet 97 yritystä kohdentavat avustuksen yhteensä 236 tiedotusvälineelle. Tiedotusvälineiden joukossa on määrällisesti eniten sanomalehtiä, mutta myös aikakauslehtiä, radiokanavia, televisiokanava ja verkkojulkaisuja. Alla olevissa taulukoissa on esitetty avustusta saavat tiedotusvälineet tyypeittäin sekä yritykset journalistista työtä tekevien henkilöiden lukumäärän mukaan jaoteltuna. Journalistien lukumäärässä on huomioitu myös yritysten maksamat freelance-palkkiot henkilötyövuosiksi muutettuina.

Tuki oli haettavissa 20.10.–17.11.2020 Suomessa toimiville medioille, joiden mainosmyynti ja liikevaihto ovat merkittävästi vähentyneet koronaepidemian vuoksi ja jotka täyttivät muut tuen saamisen edellytykset.

Avustusta haki kaikkiaan 121 media-alan yritystä. Traficom hylkäsi 20 hakijan hakemuksen, jotka eivät täyttäneet tuen saamisen edellytyksiä. Lisäksi muutama hakija veti hakemuksensa pois haun edetessä, kertoo Traficomin tiedote.

valtionavustusta saaneet yritykset (pdf.)

Katso myös

Suomen itäraja pysyy kiinni

Valtioneuvosto on päättänyt, että Suomen ja Venäjän maarajan rajanylityspaikat pysyvät suljettuina 15.4.2024 alkaen. Lisäksi Haapasaaren, …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x