Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo

Porschen uusi Panamera – 680 hv – 850 Nm

Panameran lippulaivamallissa on nelilitrainen V8-moottori, joka tuottaa sähkömoottorin avustamana tehoa 680 hv (500 kW) ja vääntää vahvimmillaan 850 Nm – jopa vain vähän tyhjäkäyntinopeutta suuremmilla kierroksilla. Panamera Turbo kiihtyy nollasta sataan kilometriin tunnissa 3,4 sekunnissa ja saavuttaa 310 km/h:n huippunopeuden. Tilauskirjat on jo avattu. Hinnat alkavat Suomessa 216 560,32 eurosta.

Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismon ahtojärjestelmä on saatu Porsche 918 Spyderista. 550 hv:n (404 kw) V8-kaksoisturbo ja 136 hv:n (100 kW) sähkömoottori tuottavat 850 newtonmetrin yhteisväännön jopa 1400 kierroksen pyörimisnopeudella. Hybridimoduuliin integroitua vapaakytkintä ohjaa sähköinen kytkimen toimilaite. Se lyhentää vasteaikoja ja parantaa mukavuutta. Voima välittyy kahdeksanvaihteisen, nopeasti vaihtavan PDK -vaihteiston välityksellä aktiiviseen nelivetojärjestelmään, joka on vakiovaruste. Voimansiirtolinja mahdollistaa kiihdytyksen nollasta sataan kilometriin tunnissa 3,4 sekunnissa ja 200 km/h rajan rikkomiseen tarvitaan vain 11,9 sekuntia. Huippunopeus on 310 km/h.

Aktiivinen kattospoileri ja 4+1 istumapaikkaa

Uutuusmallin aktiivinen kattospoileri säätyy kolmeen eri kulmaan ajonopeuden ja määritettyjen asetusten mukaan. Spoileri luo taka-akselille jopa 50 kilon verran enemmän downforcea. Kun ajonopeus on alle 170 km/h, spoileri pysyy sisäänvedetyssä asennossa (kulma –7°). Yli 170 km/h:n nopeudessa spoileri siirtyy automaattisesti suorituskyvyn optimoivaan asentoon (kulma +1°), joka parantaa ajovakautta ja sivuttaisdynamiikkaa. Sport- ja Sport Plus -ajotiloissa kattospoileri siirtyy tähän asentoon jo 90 km/h:n nopeuden ylittyessä. PAA-järjestelmä myös kallistaa spoilerin +26°:n kulmaan ja vähentää ilman pyörteilyä, kun panoraamakatto on avattuna ja ajonopeus yli 90 km/h.

Sport Turismo -malliston urheilusedania korkeamman katon ansiosta päätilaa on reilusti ja takamatkustajien on helpompi nousta autoon ja autosta ulos. Sport Turismossa on myös kolme takaistuinta. Mallin urheilullisen luonteen mukaan reunapaikoilla on erillisistuimet, joiden ansiosta takamatkustajilla on mukavat oltavat. Taakse on mahdollista saada lisävarusteena myös kaksi sähköisesti säädettävää erillisistuinta. Kolmen takaistuimen selkänojat voidaan taittaa alas yhdessä tai erikseen. Niiden lukitus vapautetaan sähköisesti tavaratilan sisältä.

Sähköenergian kulutus on 17,6 kWh / 100 km. Pelkällä sähköllä ajettaessa toimintamatka on jopa 49 kilometriä ja huippunopeus 140 km/h. Litiumioniakun energiakapasiteetti on 14,1 kWh, ja täyteen lataaminen kestää 2,4–6 h laturin ja latauspisteen tyypin mukaan.

Katso myös

Poliisi tapasi pikkujoululiikenteestä lähes sata rattijuopumuksesta epäiltyä

Rattijuopumuksesta epäiltyjä henkilöitä jäi kiinni lähes sata, kun poliisi valvoi pikkujoululiikennettä tehostetusti koko maassa 24.–26.11.2023. …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x