Uutisotsikot
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Joulukuusen voi hakea metsästä – mobiililuvalla

Joulukuusen voi hakea valtion mailta, kun on ensin hankkinut siihen luvan. Lapin ja Pohjanmaa-Kainuun alueilla on käytössä mobiililupapalvelu.

Lupa oikeuttaa hakemaan enintään kolme metriä pitkän joulukuusen valtion talouskäytön piirissä olevista monikäyttömetsistä. Enontekiön, Utsjoen ja Inarin kunnissa joulukuusiluvalla joulupuuksi saa hakea ainoastaan männyn. Joulupuu noudetaan tien varresta, korkeintaan kahdenkymmenen metrin etäisyydeltä. Joulupuuta ei saa hakea suojelu- tai retkeilyalueilta.

Luvan ostajan on hyvä varmistaa alueen kuuluminen Metsähallituksen metsätalouskäytössä oleviin metsiin. Helpoiten asian voi tarkistaa menemällä verkko-osoitteeseen www.retkikartta.fi ja valitsemalla kartasta tason ”metsätalouden monikäyttömetsät”.

Mobiililuvan voi ostaa soittamalla numeroon 0606 05 61145. Mobiililuvan hinta on 5,09 euroa + matkapuhelinmaksu. Ohjeet luvan hankkimiseen löytyy verkko-osoitteesta: www.metsa.fi/joulukuusilupa.

Katso myös

Matkustajalentojen kielto Iso-Britanniasta jatkuu

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on päättänyt jatkaa matkustajalentoliikenteen keskeytystä Isosta-Britanniasta Suomeen 18.1.2021 asti. Myös matkustajalentoliikenne …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *