OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Joulukuusen voi hakea metsästä – mobiililuvalla

Joulukuusen voi hakea valtion mailta, kun on ensin hankkinut siihen luvan. Lapin ja Pohjanmaa-Kainuun alueilla on käytössä mobiililupapalvelu.

Lupa oikeuttaa hakemaan enintään kolme metriä pitkän joulukuusen valtion talouskäytön piirissä olevista monikäyttömetsistä. Enontekiön, Utsjoen ja Inarin kunnissa joulukuusiluvalla joulupuuksi saa hakea ainoastaan männyn. Joulupuu noudetaan tien varresta, korkeintaan kahdenkymmenen metrin etäisyydeltä. Joulupuuta ei saa hakea suojelu- tai retkeilyalueilta.

Luvan ostajan on hyvä varmistaa alueen kuuluminen Metsähallituksen metsätalouskäytössä oleviin metsiin. Helpoiten asian voi tarkistaa menemällä verkko-osoitteeseen www.retkikartta.fi ja valitsemalla kartasta tason ”metsätalouden monikäyttömetsät”.

Mobiililuvan voi ostaa soittamalla numeroon 0606 05 61145. Mobiililuvan hinta on 5,09 euroa + matkapuhelinmaksu. Ohjeet luvan hankkimiseen löytyy verkko-osoitteesta: www.metsa.fi/joulukuusilupa.

Katso myös

Suositus hoiva-avustajan työstä on uudistettu

Hoiva-avustajan koulutusta, osaamisvaatimuksia ja tehtävänkuvaa koskeva suositus on päivitetty. Hoiva-avustajan koulutus kiinnostaa opiskelijoita, ja sen …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x