Älä päästä hiiriä sisälle talvehtimaan

Kesämökkien laitto talviteloille on jälleen ajankohtaista. Syksyn rutiineihin kuuluu myös mökin suojaaminen ei-toivottuja jyrsijävieraita vastaan. Kesämökin tilkitseminen hiiri- ja rottahaittojen ehkäisemiseksi on tarkkaa puuhaa. Hiirelle riittää kulkuväyläksi kuuden millimetrin kokoinen aukko eli tilkitse kaikki aukot joihin kynä mahtuu.

Rotta- ja hiirihaittojen ennaltaehkäisy levittämällä jyrsijämyrkkyjä ulos esimerkiksi mökin alle tai ympärille ei ole mahdollista. Kuluttajat saavat käyttää jyrsijämyrkkyjä vain sisätiloissa.

Paras keino välttää ikävät mökkivieraat on mökin riittävä ja huolellinen tiivistäminen. Rottia varten riittää, että tilkitään kaikki alle kahden senttimetrin kokoiset reiät. Jos hiiret haluaa pitää loitolla, ei reikä saa olla kuutta millimetriä suurempi. Jos rako on niin suuri, että siihen mahtuu kynä, niin hiirikin mahtuu kulkemaan siitä.

Hiirien ja rottien vierailun mökillä huomaa helpoiten niiden jälkeensä jättämistä papanoista. Mikäli jyrsijät ovat mökissä vierailleet, tulee saastuneet alueet pestä huolellisesti. Koska hiiret käyttävät myyrien kanssa samoja kulkureittejä, on esimerkiksi hiirien saastuttamien tekstiilien kanssa oltava varovainen. Hiirten mukana voi kulkeutua myyräkuumetta aiheuttavia itiöitä, joten tekstiileitä ei kannata pöllyttää vaan pestä.

Katso myös

Onko koirasi ilmoitettu rekisteriin?

Koirien tunnistusmerkintä ja rekisteröinti ovat olleet pakollisia tammikuusta 2023 alkaen. Jos koiran haltija ei ole …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x