Moottoripyörien, mopojen ja mopoautojen myynti kasvussa

Moottoripyörien, mopojen ja mopoautojen myynti on kasvanut edelleen. Myyntiä lisäävät lähestyvä ajokausi ja alan tapahtumat, mutta myös kevytautolain voimaantulon epätodennäköisyys.

Moottoripyörien myynti kasvoi tammi-helmikuussa 28 prosenttia viime vuodesta ja mopojen myynti peräti 82 prosenttia.

Myös mopoautokauppa on elpymässä, kun kevytautolain voimaantulo siirtymäkauden jälkeenkin näyttää erittäin epätodennäköiseltä. Tammi-helmikuun aikana on myyty jo 22 mopoautoa eli myynti on kuusinkertainen vuoden takaiseen verrattuna.

– Pitkän suvantovaiheen jälkeen alkanut kasvu on nyt jatkunut pari vuotta ja tahti kiihtyy koko ajan. Myyntiä ovat vauhdittaneet merkittävästi myös helmikuun lopussa järjestetyt MP20-messut, kertoo Teknisen Kaupan Liiton moottoripyöräjaoston puheenjohtaja Mikko Summa.

Uutena trendinä alalla näkyvät vähäpäästöiset sähköiset kulkupelit, joita löytyy niin moottoripyöristä ja mopoista kuin skoottereistakin. Summa uskoo tarjonnan kasvavan entisestään vuodenvaihteessa voimaan tulleen Euro5-päästöstandardin myötä.

– Käytännössä muutos tarkoittaa sitä, että L-luokan ajoneuvojen eli mopojen, moottoripyörien, kolmipyörien ja nelipyörien päästöt laskevat samalle tasolle kuin autojen. Alalla panostetaan muutenkin voimakkaasti tutkimukseen ja tuotekehitykseen, jolla pystyttäisiin pienentämään päästöjä teknologian avulla.

Sähkökäyttöiset kaksipyöräiset ovat etenkin nuorten kuskien suosikkeja paitsi ympäristöystävällisyyden, myös helppouden vuoksi. Huollon tarve on pieni, polttoaineita tai öljyjä ei tarvitse käsitellä ja akun lataaminen on erittäin edullista.

Katso myös

Vuonna 2030 lähes joka viides auto on täyssähköauto

Autoalan ennusteiden mukaan nykykehityksellä autokannassa on vuonna 2030 hieman alle 800 000 ladattavaa henkilöautoa. Näistä …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x