Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru.

Kiuru vetoaa AstraZenecaan rokotteiden toimituksissa

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru vetoaa lääkeyritys AstraZenecaan, jotta se tehostaisi koronarokotetuotantoaan ja pysyisi jäsenmaille luvatuissa rokote-erien toimitusmäärissä, kun rokote on saanut myyntiluvan EU:n alueella.

Kiuru lähetti kirjeen AstraZenecan toimitusjohtajalle Pascal Soriotille 26. tammikuuta. Kiuru pyytää AstraZenecaa tekemään kaikkensa, jotta alkuperäisessä rokotetuotannossa ja aikataulussa pysytään. EU on rahoittanut lääkeyritystä koronarokotteen tuotannon ja jakelun varmistamiseksi. Kiurun mukaan AstraZenecan on pidettävä lupauksistaan kiinni ja lunastettava EU:n ja jäsenmaiden siihen kohdistamat odotukset.

AstraZeneca ilmoitti yllättäen 22. tammikuuta, että se pystyy toimittamaan EU:lle alkuvuodesta aiottua huomattavasti pienempiä rokote-eriä. Kiuru painottaa, että tämä heikentäisi Suomen mahdollisuuksia toteuttaa rokotusstrategian mukaista rokotusohjelmaansa ja vaikeuttaisi rokotusten järjestämisen suunnittelua kunnissa.

Ministeri Kiurun kirje AstraZenecalle

Katso myös

Pörssisähkön hinta perjantaina 5. tammikuuta jopa 20-kertainen

Pörssisähkön hinta nousee perjantaina 5.1.2024 poikkeuksellisen korkealle. Sähkön tuntihinnat ovat klo 6–21 välillä halvimmillaankin arvonlisäveroineen …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x